Tarih: 30.12.2017 16:52

BOYDAK HOLDİNG´E

Facebook Twitter Linked-in

Tasarruf  Mevduatı Sigorta Fonu  tarafından yönetilen Boydak Holding´de yönetim kurulu başkanlığına Doğuş Bektaş´ın yerine İsmail Güler getirilirken, holdingin yeni CEO´su ise Alpaslan Baki Ertekin oldu.

FETÖ soruşturması kapsamında Kayseri´de kurulu İstikbal, Bellona ve Mondi gibi ünlü markaları bünyesinde barındırdan Boydak Holding´e, geçen yıl Ağustos ayında 5 kişilik kayyum atandı. Daha sonra ise Boydak Holding, soruşturma çerçevesinde, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu´na (TMSF) devredildi. Şu an TMSF tarafından yönetilen holdingin yönetimindeki değişim rüzgarı sürüyor. Bir süre önce yönetim kurulu başkanı olarak görevlendirilen Doğuş Bektaş´ın yerine İsmail Güler getirildi. Doğuş Bektaş ise yönetim kurulu üyesi oldu.

TMSF´de Daire Başkanlığı görevinde de bulunan Güler, kapatılan Bank Asya´da yönetim kurulu üyesi, ardından da yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmıştı.

Görevinden ayrılan yönetim kurulu başkanvekili ve aynı zamanda CEO´su olan Ertunç Laçinel´in yerine CEO olarak ise Alpaslan Baki Ertekin getirildi. Yeni görev dağılımı, holdingin resmi sitesindeki yerini aldı.

Alpaslan Baki Ertekin, FETÖ´ye finansman sağladığı iddiasıyla kayyum atanan kuruluşlardan Uğur Şirketler Grubu´na da CEO olarak görevlendirilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —