BİR MEKTUPLA ORGANLARINI BAĞIŞLADI

BİR MEKTUPLA ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki bir tutuklu, Kayseri Sağlık Müdü¬rü Dr. Kadir Çetinkara’ya mektup yazarak organ bağışında bulundu.

 DR. ÇETINKARA yaptığı açık­lamada, bir süre önce Kırşe­hir Cumhuriyet Başsavcılığı ara­cılığıyla Kırşehir E Tipi Kapa­lı Cezaevi’nde kalan M.D. (27) isimli bir tutukludan mektup al­dığını söyledi.

 

M.D’nin mektubunda bütün organlarını bağışladığını yazdığı­nı ifade eden Çetinkara, mektu­bu aldıktan sonra bağış için ge­rekli işlemleri yaptıklarını ifa­de etti.

 

Çetinkara, M.D’nin mektu­bunda neden cezaevindeyken organlarını bağışladığını ilişkin bir açıklama yapmadığını belir­terek, ‘’İçinde bulunduğu ruh hali ile organlarını bağışlamış olabilir. Ayrıca Kırşehir’de tu­tuklu bulunmasına rağmen bize başvurmuş olması da son dere­ce önemli. Bunda Kayseri olarak son yıllarda organ bağışı konu­sunda yaptığımız çalışmaların ve bunların basında yer bulma­sının etkisi olduğunu düşünüyo­rum. İlk kez böyle bir başvuru aldık’’ diye konuştu.

 

Birinci derecede akraba­lar dışındaki kişilerden yapıla­cak organ nakillerinin etik ku­rulların iznine bağlı olduğunu dile getiren Çetinkara, ‘’Biz de Kayseri’de bir süre önce etik ku­rulumuzu oluşturduk. 5 kişiden oluşan bu kurulda, nakli yapa­cak cerrah ve psikiyatrın yanı sıra suistimallerin önüne geç­mek için Kaçakçılık ve Organi­ze Suçlarlar Mücadele Şube Mü­dürlüğünden de bir yetkili yer alıyor. Kurulun onay vermesi­nin ardından nakil yapılabili­yor’’ dedi.

 

Dr. Kadir Çetinkara, Kayseri’de geçen yıl 80 kişinin organları­nı bağışlamasına karşın, bu yıl bu sayının ilk 9 ayda 117 kişiye ulaştığını sözlerine ekledi.

 



Yahyalı'da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Talas’ta şehre hizmet edecek engelli rehabilitasyon merkezi

Aile Sağlığı Merkezi resmi açılış için gün sayıyor

İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp