BİLİM MERKEZİ`NİN İNŞAATI SÜRÜYOR

BİLİM MERKEZİ`NİN İNŞAATI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi`nin Kayseri`ye kazandıracağı önemli yatırımlardan birisi olan Bilim Merkezi`nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Bilim Merkezi`nin tefrişini TÜBİTAK ile birlikte yapacak olan Hollanda firmasının yetkilileri Kayseri`ye gelerek inşaat alan

Harikalar Diyarı içerisine yapılan Bilim Merkezi`nde inşaat son aşamaya geldi. Bilim Merkezi inşaatının iki ay içinde bitirilmesi planlanıyor. İnşaatın bitirilmesinin ardından TÜBİTAK 50 milyon liranın üzerinde bir harcama yaparak Bilim Merkezi`nin tefrişini yapacak. Bu amaçla incelemelerde bulunmak için Kayseri`ye gelen TÜBİTAK ve Hollanda firmasının yetkilileri inşaatın son durumunu gördü.

Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcuman ile birlikte Bilim Merkezi inşaatını gezen TÜBİTAK Bilim Toplum Daire Başkanı Ahmet Uludağ Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile çok uyumlu bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Uludağ, "Kayseri`deki Bilim Merkezi`nin Kayseri ve Orta Anadolu`da büyük bir cazibe merkezi olacağına inanıyoruz. Hollandalı bir firma ile çalışmaları yürütüyoruz. Kayseri belediyemizle çalışmaktan çok memnunuz. Tüm Türkiye`den insanların burayı görmeye geleceğine inanıyoruz" dedi.

Harikalar Diyarı içerisinde 10 bin m²`si kapalı olmak üzere toplam 55 bin m² alana kurulacak olan Bilim Merkezi, yapısı itibariyle her yaştan ziyaretçinin bilime olan merakını giderecek. Bilimi, teoriden pratiğe dönüştürecek merkezde, geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesi hedefleniyor.

Harikalar Diyarı Bilim Merkezi, beş duyuya hitap eden deneysel ve uygulamalı sergi ve laboratuvar, planetaryum, konferans salonu, kütüphane gibi bölümlerden oluşacak.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Kayseri Liseliler buluştu
İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler
Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak
Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret
3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor
Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret
19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası
Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”
Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi
Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı