BESLENME VE DİYETETİK UZMANI UÇAN:

BESLENME VE DİYETETİK UZMANI UÇAN:

RAMAZANDAN SONRA DAHA SAĞLIKLI ŞEKİLDE BESLENMELİYİZ

Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatma İlhan Uçan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Ramazandan sonra hava sıcaklıklarının da yükselmesiyle birlikte beslenme şeklimizi değiştirmemiz gerektiğine dikkat çekip,  şekerli ve yağlı yiyeceklerden uzak durarak meyve-sebze ve bol miktarda su tüketme tavsiyesinde bulundu.

Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatma İlhan Uçan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Ramazan ayından sonra beslenme şeklimizi değiştirerek sağlıklı öğünler tercih etmemiz gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti.  “Bu sene bayram pek istediğimiz gibi geçmemiş olsa da, karantinada sevdiklerimizden uzak olsak da hepimiz yine bayram çikolataları aldık. Baklavalar yapıldı, börekler açıldı. Yani yöresel olarak yine ritüellerimizi bozmamaya gayret gösterdik. Biraz kaçamak yapılmış olabilir, birkaç kilo kadar artış olmuş olabilir. Ancak kilolar yağa dönüşmeden yani aldığımız kilolar bedenimize oturmadan onları hemen geri göndermemiz gerekiyor. Peki, bunları nasıl yaparız? Bayram sonrasında hemen sağlıklı öğünler tercih etmemiz gerekiyor. Belli ki bayramda biraz daha şekerli ve yağlı besinler tükettik. Meyveden ve sebzeden uzaklaştık. Şimdi de aslında yapmamız gereken yönümüzü değiştirmektir. Meyveyi ve sebzeyi küçük küçük porsiyonlar şeklinde de olsa ara öğünlere ekleyerek bu işe başlayabiliriz. Sonrasında yine sokağa çıkma kısıtlamasının da sona ermesiyle egzersiz ve yürüyüşleri de ekleyebiliriz hayatımıza. Bolca su tüketmemiz gerekiyor, sıvı tüketimini desteklememiz için yoğurdu bile cacık şeklinde tüketebiliriz. Soğuk çorbalar özellikle öğle yemeklerinde tercih edilebilir. Bayramdan sonra hem kilo vereceğimiz hem de vücudumuzu toparlayabileceğimiz bir günden bahsetmek isterim. Kahvaltıda öncelikle tam tahıllı ekmekler daha az yağlı peynirler, zeytin ve haşlanmış yumurta, salatalık, domates ve yeşillikle olabilir. Yanında açık bir çay, belki yeşil çayda tercih edilebilir. Sonrasında kahvaltı saatimize göre yine bir ara öğünle ikişer tane kuru kayısı ya da ceviz olabilir. Öğle yemeğinde sebze ya da et tercih edilebilir. Tabi ara öğün olarak da meyve veya yoğurt takviye olabilir. Akşam yemeğinde de öğle yemeğinin tersi olarak et ya da sebze tercihi uygun olmaktadır. “



Tomarza Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi

Beyazıt’ta 40 daire ve 2 dükkanın ihalesini yapacak

"Fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlıyoruz”

Baro Başkanı Köse ve yönetimini ağırladı

Talas’ta Türkiye’ye örnek pati evi

Kayseri’de Filistin’e destek gösterisi

Bağımlıların umudu bu merkez olacak

Türkiye - Japonya gönül köprüsüne destek

Millet Bahçesi bisiklet kiralama büfeleri ihalede

Yeni havaalanı reklam yerleri ihaleye çıkıyor

Saka kuşu bulunduranlar yakalandı

Kayseri 2. Kadın Kooperatifleri Fuarı Ve Yöresel Ürünler Fuarı

Kayseri'de Galatasaray coşkusu

KAYÜ Aşçılık Programı öğrencilerinden büyük başarı

Büyükkılıç, gençlerle kütüphanede bir araya geldi

Kayseri'ye kuvvetli yağış uyarısı