BELEDİYELER BİRLİĞİ`NİN PİLOT BÖLGESİ

BELEDİYELER BİRLİĞİ`NİN PİLOT BÖLGESİ

Talas Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği`nin (TBB) belediyelerin merkezi uygulama ile bilgilerini etkili bir şekilde yönetmesi ve hizmetlerini hızlı sunabilmesini amaçlayan Belediye Yönetim Bilgi Sistemi (BELBİS) Projesi`nin pilot bölgesi seçildi.

Projenin tanıtımı meclis salonunda düzenlenen toplantıyla gerçekleştirildi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan TBB destek uzmanı Aldulkadir Karkınlı, birliğin yazılımı üzerinde çalıştığı projenin pilot bölgesinin Talas Belediyesi olduğunu söyledi. Karkınlı, puantajdan muhasebeye kadar birçok alanda hızlı ve etkili olması planlanan sistemi ilgili birimlerdeki görevlilere anlattı. Çalışmaların hızla sürdüğü projenin tamamlandığında birçok belediyenin bu sisteme geçmesinin amaçlandığını anlatan Karkınlı, böylelikle belediyeler arasında otomasyonun sağlanacağını kaydetti.  

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, belediye olarak birçok proje hazırladıklarını belirterek, BELBİS`in hazırlanan bu projelerin uygulamasında ve vatandaşa hizmetin hızlı olmasında önem taşıdığını ifade etti. Başkan Palancıoğlu, gelişen teknolojiyle birlikte vatandaşa hızlı ve etkili hizmet sunmak için çalıştıklarını dile getirerek, "Hazırlanan projeler kadar kullanılan teknik alt yapı da önem taşıyor. Bu nedenle Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği yaparak belediyelerin kullandığı yazılımı geliştirmek için çalışma yapıyoruz. Pilot bölge olan belediyemizde bu sistemle ilgili çalışanlarımıza eğitim verildi. Yapılan değerlendirmelerle sistemde görülen eksikler ve hatalar düzeltilerek sistemin en verimli hale getirilmesine çalışılıyor." diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor
Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik
Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı
“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”
Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor
Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak
Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor
Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi
Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek
Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi
Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı
Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı
2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu
Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı
Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi