Bundan 14 yıl önce meydana gelen Marmara Depreminden hükümetin büyük ders çıkardığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın öncülüğünde Kentsel Dönüşüm hamlesini başlattıklarını belirten Bakır, "Oy kaybetme pahasına bu icraatinden ödün vermeyen Başbakan Erdoğan, bu yılki Nobel ödülünü almalıdır" dedi.
AK Parti il teşkilatında vatandaşların sorunlarını dinlemek üzere nöbetçi vekil olarak görev alan Prof. Dr. Pelin Göndeş Bakır, ilk olarak basın mensuplarının karşısına geçti ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sözlerine Hacı Bektaş-ı Veli Hazratlerini anma törenlerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ`a yapılan saldırıyı kınayarak başlayan Bakır, Mısır`da yaşan katliamın son bulması içinde dua etti.
Mısır halkının bir an önce demokratik rejime dönmesi gerektiğinin altını çizen Bakır, 14. yılına girilen Marmara depremi hakkında da değerlendirmelerde bulundu. 1999 yılında meydana gelen depremde onbinlerce vatandaşımızı kaybettiğimi hatırlatan Bakır, "oy kaybı nedeniyle hiçbir siyasi liderin cesaret edemeyeceği ‘’kentsel dönüşüm projesi’’, depremlerde yaşanan ölümlerin tekrarlanmaması için bizzat Başbakan tarafından başlatıldı. Bu sebeple bu yılki Nobel Ödülünün sahibi Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmalıdır’’ dedi.
Mllitevekilliği öncesinde Türkiye`nin önde gelen kurumlarından Boğaziçi ve İstanbul Teknik Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yapan Prof. Dr. Pelin Gğündeş Bakır, olası bir depremde hem cana hemde mala karşı olan zararı en aza yerel seçimlerde başarılı adaylara kullanmalıdır” şeklinde konuştu.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de