Tarih: 07.09.2016 18:46

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ AÇIKLADI

Facebook Twitter Linked-in

FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde neredeyse on kadar aile ferdi cezaevinde bulunan ve hakim şirketleri Boydak Holding TMSF´ye devredilen Boydak Ailesi Anadolu Finans´la başlayan ve Türkiye Finans´la devam eden bankacılık sektöründen de çıkıyor. Boydak, Türkiye Finans Katılım Bankası´ndaki yaklaşık % 22´lik hissesini hakim ortak Suudlu NCB´ye satacak. Satış kararını Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli açıkladı.
Bir süredir FETÖ/PDY soruşturmaları çerçevesinde zor günler yaşayan Boydak Ailesi finans sektöründen de çekiliyor. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Boydak´ın Türkiye Finans Katılım Bankası´ndaki % 22 kadar hissesinin, bankanın hakim hissedarı NCB tarafından satın alınacağını açıkladı.
Gazetecilerin finans kuruluşları ve bankacılık sektörünün son durumu ile ilgili sorularını cevaplandıran BDDK´nın da bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Canikli, Türkiye Finans´ın Boydak Ailesi´nin % 22 hissesi nedeniyle sıkıntı yaşadığını hatırlatarak, ?BDDK´nın yönlendirmesi ile Boydak´ın yönetimdeki üyesi istifa etti. Bu Şirket´in hakim ortağı Suudi grup. Boydak´ın yönetimde ağırlığı yok. Yabancı sermayeyi korumamız lazım. Boydak hisseleri ana grup tarafından satın alınacak? şeklinde konuştu.
Böylece Boydakların yaklaşık 20 yıl kadar önce Anadolu Finans´la başlayan bankacılık serüvenleri de Türkiye Finans Katılım Bankası´ndaki % 22´lik hisselerini NCB´ye satmaları ile son bulacak.
NCB´nin hakim hissesi ve Boydak Ailesi´nin de azınlık hissesine rağmen Mustafa Boydak Türkiye Finans´ın uzun süre yönetim kurulu başkanlığını yapmıştı. Aylar önce Bankanın yönetim kurulu başkanlığından BDDK ve hükümet çevrelerince yapılan telkinler doğrultusunda ayrılan ve yerini Saeed Mohammed A. Alghamdı´ya devreden Mustafa Boydak, geçtiğimiz haftada Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.
BDDK ile SPK´nın denetim ve gözetiminde faaliyet gösteren Türkiye Finans´taki hisse satışının kaç liraya gerçekleşeceğinin hem SPK´ya hem de Borsa´ya bildirilmesi gerekiyor.
Türkiye Finans Katılım Bankası´nın hakim ortağı Suudlu NCB´nin sahiplerinin yaklaşık bir yıldır Boydak Ailesi´ne yönelik FETÖ operasyonları nedeniyle rahatsız olduğu ve bankanın yönetimi ile ortaklık yapısı konusunda da BDDK ve hükümet yetkilileri ile bu endişelerini paylaştığı biliniyor.



7 EYLUL 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —