Tarih: 25.11.2021 12:45

BARAJLARIMIZ ALARM VERİYOR

Facebook Twitter Linked-in

İlimizde beklenen yağışların olmaması nedeniyle barajlarda doluluk oranı geçen yıla oranla daha da düşerken, Yamula Barajı ise 20 metre kadar çekildi. Yamula Barajı'ndaki çekilmeler drone ile havadan görüntülendi.

Kayseri'de bu yıl beklenen yağışların tam anlamıyla gerçekleşmemesi nedeniyle barajlar da doluluk anlamında alarm vermeye başladı.

İlimizde bulunan barajların doluluk oranı geçen yıla oranla düşerken, Yamula Barajı ise sular  yaklaşık 20 metreye kadar çekildi. Drone ile havadan görüntülenen barajdaki çekilmeler dikkat çekerken, balık tutmaya gelen vatandaşlar mevcut tablo karşısında endişelendiklerini kaydettiler.

İlimizde mevcut diğer barajlarda da durum pek parlak görünmezken Bahçecik Barajı'nın doluluk oranı geçen yıl yüzde 63 iken bu yıl yüzde 41, Ağacaşar Barajı'nın doluluk oranı geçen yıl yüzde 20 iken bu yıl yüzde 3, Kovalı Barajı'nın doluluk oranı geçen yıl yüzde 6 iken bu yıl yüzde 5, Yamula Barajı'nın doluluk oranı geçen yıl yüzde 27 iken bu yıl yüzde 2, Sarıoğlan Barajı'nın doluluk oranı geçen yıl yüzde 4 iken bu yıl yüzde 0 ve Sarımsaklı Barajı'nın doluluk oranı geçen yıl yüzde 13 iken bu yıl yüzde 7 olduğu öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —