Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep´e geldi.
Bakan Özhaseki, ilk olarak merkez Şehitkâmil ilçesinde yapımı tamamlanan Asım Güzelbey Köprülü Kavşağı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının toplu açılış törenine katıldı. Bakan Özhaseki törende yaptığı konuşmada, Gaziantep´in ticareti, sanayisi, kültürü, şehircilik gelişimi ve yemek kültürüyle Anadolu´da parlayan bir yıldız konumunda olduğunu söyledi.bb
Şehrin hızlı büyüdüğünü, projeleriyle Anadolu´ya örnek olduğunu aktaran Bakan Özhaseki, kentin gazilik ünvanına şimdilerde ensarlığı da eklediğini bildirdi.
Avrupa´nın birkaç bin sığınmacıyı almak için kavgalar ettiğini, Gaziantep´te ise insanların binlerce sığınmacıya kucak açıp sofrasını paylaştığını dile getiren Bakan Özhaseki, bu anlamda tüm Gazianteplilerin takdiri hak ettiğini vurguladı.
Genellikle bir başkan gittiğinde yerine gelenin adını silmek için birçok şeyden vazgeçtiğini ifade eden Bakan Özhaseki, Gaziantep´te ise farklı, bereketli ve takdir edilecek biz özellik olduğunu kaydetti.
Türkiye´nin en eski coğrafyalardan olduğunu anlatan Bakan Özhaseki, şöyle konuştu:
"Bin yıldır bu topraklardayız, bedenimizle kanımızla bu toprakları vatan ettik. Fakat bu ülke, zor bir ülke. İdare edilmesi de zor, dışardan yapılan müdahalelere karşı koyması da. Bizim yaşadıklarımız bir Avrupa ülkesinde olmuyor. AK Parti´den sonra başlayan süreçte, bir hükümet göreve gelmiş ve onca sıkıntıya rağmen başarılı olmuş. Fakat bu güzellikler olurken yer altında bazıları oynuyor, bunlar da güçlü insanlar. Bunlar devletin bazı kurumlarını ele geçirmişler, sizi kendi halinize bırakmıyor. Bir bakıyorsunuz Danıştay saldırısı oluyor, sonra başsavcı oturuyor, AK Parti´yi kapatmak istiyor. Ardından cumhuriyet mitingleri başlıyor. Onlar bitiyor, Gezi olayları başlıyor ama bu olayların olduğu süreçlerde hep barış, kalkınma süreçleriyle eş zamanlı bir badireyi atlatıyorsun, öbürü başlıyor. Oyun bir türlü bitmek bilmiyor."
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK´NIN SALDIRILARI
Terör örgütü PKK´nın saldırıları sırasında mazlum çok sayıda insanın evlerinin yıkıldığını kaydeden Bakan Özhaseki, örgütün Türkiye´nin Güneydoğu´sunda bazı illere verdiği zarara işaret etti.
Bakan Mehmet Özhaseki, şöyle devam etti:
"Mazlum insanların evini ve şehirleri yıkmaya çalışıyorlar. Bölgede konuştuğumuz insanlara dedik ki, ´devlet para vermiş, bu bölgeyi yeniden kalkındıracağız.´ 21 yıl belediye başkanlığı yaptım, devletten 2,5 kuruş almadım. Buradaki insafsız, hain belediyeler nerede? Altyapı var mı, yok. Kanal var mı, yok? Nereye gider bu paralar? Gelen parayı Kandil´e veriyorlar. Bu hainliklerin yapıldığı illerde mazlumlara biz kucak açıyoruz, biz evlerini yapmaya çalışıyoruz."
Tüm bu badirelerin atlatıldığı bir dönemde 15 Temmuz gecesinde "içimizden gördüğümüz, bize sempatik yaklaşan, hizmet kelimesini ağzından düşürmeyen, gülümseyen, mütevazi davranan" başka bir örgütün hainliğiyle karşılaşıldığına işaret eden Özhaseki, "Sürekli gözyaşları dökerek hizmet diyen bir grubun nasıl vahşileştiğini gördük. Alçakça neler yapabildiklerini gördük. Allah´a çok şükür onu da millet sayesinde atlattık. Bu insafsızların amacı önce Recep Tayyip Erdoğan´ı yok etmek, öldürmekti, daha sonra da sizlerin seçtiği hükümeti yok etmekti. Bunu yapamazlarsa B planları neydi? İç savaş çıkaracaklardı. İç savaş neticesinde bu ülkede neler olabileceğini düşünemiyorum bile. Boğazlara el koyarlardı, senelerce savaşarak aldığımız toprakları o büyük güçler paylaşırdı. Bu milleti bitirdikleri gibi, gönül coğrafyamızdaki bize yönelik umutla bekleyen insanların da bütün ümitlerini yok ederlerdi. Böyle alçak bir plan vardı." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çabaları ve halkın girişimleriyle bu planların boşa çıkarıldığını vurgulayan Bakan Özhaseki, İslam dininin yalan söylememek üzerine kurulduğunu ancak örgütün İslam diniyle uyuşmayacak konularda yalanlar söyleyerek saklanmaya çalıştığını belirtti.
Bakan Özhaseki, "Müslüman olduğunu ve hizmet etmek istediğini söyleyen bir grup. Elemanlarını nasıl yetiştirdiği ifadelerde ortaya çıktı." dedi.
FETÖ´nün kendinden olmayan insanları her zaman ezdiğine dikkati çeken Özhaseki, "Bunların yaptığının hangisinin İslam´la alakası var? Hiçbirinin yok. Allah´a çok şükür onların hepsini temizliyoruz. Bu badirelerin hepsini atlatacağız. OHAL´in amacı da zaten bu. Bugüne kadar devletin imkanlarıyla, halktan aldıkları yardımlarla sahip oldukları tüm mal varlıkları da inşallah devlete, yani millete geçecek. Yani sizin mallarınız olan mal mülk, yeniden halkın olacak." dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.
Kayseri'nin İncesu ilçesinde işçi servisinin park halindeki tır dorsesine çarpması sonucu 22 kişi yaralandı.
Kayseri Ticaret Borsası öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB) Projesi kapsamında önemli bir aşama daha başarıyla tamamlandı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir mobilya fabrikasının bahçesinde çıkan yangın hangara sıçradı. Yangın ekiplerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.
Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.
Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.
Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.
Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…
Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.