Güncel
20 Temmuz 2016 - 18:57
Güncelleme: 20 Temmuz 2016 - 18:57

BAKAN ÖZHASEKİ DARBE GİRİŞİMİNİ DEĞERLENDİRDİ

?ARTIK BUNLARIN DEFTERİNİN DÜRÜLMESİ LAZIM?

BAKAN ÖZHASEKİ DARBE GİRİŞİMİNİ DEĞERLENDİRDİ
Haberi Sesli Oku

Bakan Özhaseki ?Artık bunların defterinin dürülmesi lazım?? Sevgili İZLEYİCİLER; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Haber Türk televizyonunda canlı yayına katılarak 15 Temmuz da gerçekleştirilen darbe kakışmasını değerlendirdi. Bakan Özhseki darbe kalkışmasında bulunan bir avuç asker artığı darbeciyi kast ederek yaptığı değerlendirmede ? Artık bunların defterinin dürülmesi ve köklerinin kurutulması şarttır. Ve bu görev, yerine getirilmesi gereken tarihi bir vecibedir? ifadesini kullandı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Habertürk televizyonunda iştirak ettiği canlı yayında 15 Temmuz ?Millet İradesi´ne yapılan darbe girişimini değerlendirdik.
Bakan Özhaseki ?Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Sn. Başbakanımızın dik duruşu ve de milletimizin göğsünü tanklara, uçaklara siper etmesi sayesinde, bu darbe bertaraf edilmiştir. Dünyanın en tehlikeli ve alçak terör örgütlerinden biri olan Fetö/PDY örgütü, şeytandan 2 tık önde plan yaptığını, şeytanı bile dumura uğrattığını göstermiş oldular? ifadesi ile başladığı açıklamalarına şöyle devam ettiler??Büyük deprem atlatıldı; ama artçılar gelebilir. O yüzden, Sayın Cumhurbaşkanımızın, ?Meydanları sahipsiz bırakmayın!? çağrısına milletçe tabi olacağız. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dirayeti, basireti, dik duruşu ve aziz milletimizin cesareti sayesinde, bu alçakça darbe girişimi engellendi. Her hesabın üstünde bir de İlahi tecelli var. Rabbimiz, bu hain ve zalimlerin ellerini yüzlerine, kollarını ayaklarına doladı. 15 Temmuz gecesi yaşanan vahşeti anlatabilmek mümkün değil. Çanakkale´deki düşman bile, bu adiliği ve alçaklığı yapmadı.Bu alçaklar, yaralılarımızı bile hastaneye götürmemize fırsat vermeden yine yaralılarımızı hastaneye götürmeye çalışanların üzerine bombalar, kurşunlar yağdırdılar.Bu Fetö/PDY örgütü, ?Milletin Evi´ne yani Yüce Meclis´e bomba atarak ?Milletin İradesi?ni hiçe saydığını bizlere göstermiştir. Bunların defterinin artık dürülmesi ve köklerinin kurutulması şarttır ve bu görev, yerine getirilmesi gereken tarihi bir vecibedir.Düşman ?Milli İrade?yi tehdit edince, siyasi partiler olarak bir araya geldik. Bu birlik ve beraberlik, müthiş ve tarihi bir adımdı. Partilerimizi tekrar tekrar tebrik ediyorum?
Çevre Bakanı Özhaseki programda 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını aktarırken ise şunları kaydetti.. ?Saat 23 sıralarında ülkede olanlara vakıf olduk. Telefon ile Çankaya´ya çağırıldım. Sabit abit bir yerde durmamam ve tedbir olarak izimi kaybetmem önerilerine dikkate almaya çalıştım. Bu telefon trafiğinin ardından Kayseri İl Emniyet Müdürünü arayarak ??Bir şey var mı?´ diye sordum, o da sıkıyönetim komutanı olduğunu söyleyen birisinin aradığını ve müdahale edeceğiz, karşı koymayın ve teslim olun dediğini iletti. Sen ne dedin dedim, İbrahim Bey de böyle bir şey mümkün değil demiş. İşte adamlık böyle zamanlarda belli oluyor. İl Emniyet Müdürümüz İbrahim Kulular´dan Allah razı olsun. Emniyet Müdürümüzün bu sözleri üzerine bende bütün komutanları yanınıza çağırın hep birlikte durun, onlar elinizin altında bulunsun dedim.?
Bakan Özhaseki sözlerinin sonunda ?İhtilal girişimi ve teröre karşı tüm Türkiye, 81 ilde iradesini ortaya koydu. Allah, bu milletten razı olsun. Yaşadığımız bu olayı küçük görmemeliyiz, milletimizin yüreğinin soğuması şarttır. Fakat bir yandan da hayatı normalleştirmemiz gerekiyor? diyerek gündelik hayata dönmemiz gerektiğinin altını çizdikten sonra ?Bakanlığımızda, Fetö/PDY örgütü ile ilişkisini tespit ettiğimiz üst düzey görevlilerin tamamını görevden almaya başladık. Bu süreç yukarıdan aşağıya, diğer memurlara doğru devam edecek.? Değerlendirmesinde bulundu?
HABER: C.ÜSTEN / E.KİPMAN

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

Erciyes detayı dikkat çekti! Başkan Büyükkılıç’tan dağcılık vurgulu kritik görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı

Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri’de bütçeye göre araba rehberi: Hangi fiyat bandında hangisi tercih ediliyor?

Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde

Tatil ama boş değil! Melikgazi’de öğrencilerin adresi yine dolup taştı

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.

Kayseri'nin O İlçesi Eksi 20,9 ile Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri Arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de

Buz pisti mi, site yolu mu? Kayseri’de bir binanın önü adeta kayağa döndü

Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...

Ailelerin Yükünü Hafifleten Proje: Kahvaltı Kolileri Geliyor

Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9