Yaşam
16 Nisan 2014 - 21:48
Güncelleme: 16 Nisan 2014 - 21:48

BAHARLA YEŞİLLERİNİ GİYEN KAPUZBAŞI

Baharla yeşillerini giyen Kapuzbaşı misafirlerini bekliyor irtifa akışı itibarıyla ülkemizin en büyük şelalesi olan Kapuzbaşı, baharla birlikte yeşile bürünen doğal güzellikleri, gümrah akan suyu, çevresindeki eşsiz piknik alanları ve huzur veren

BAHARLA YEŞİLLERİNİ GİYEN  KAPUZBAŞI

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Şehir  merkezine 190 kilometre Adana`nın Aladağ ve Kozan ilçelerine de yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta  Yahyalı İlçesi sınırları içinde  yer alan  Kapuzbaşı Takım Şelaleleri, 500 metrekarelik alanda ihtiva ettiği  7 şelale ile  ilimizin adeta saklı cenneti. 

Aladağ`ın zirvelerinde bulunan kar ve buzulların erimesiyle beslenen, yükseklikleri 30-76 metre olarak değişen takım şelaleler, doğanın Kayseri`ye armağan ettiği eşsiz güzelliklerden.

Dağ yamaçlarından birbiriyle yarışırcasına akan şelaleler, özelikle yaz aylarının kavurucu sıcaklarında buz gibi suyuyla doğaseverleri  cezbediyor.

Ormanlık alan içindeki dar vadiden akan şelale suları, Zamantı Irmağı`nda rafting sporu için de uygun bir parkur  oluşturuyor. Ayrıca, şelale bölgesi ve vadide, doğal güzellikler arasındaki parkurlarda şelalenin sesi eşliğinde trekking de (doğa yürüyüşü) yapılabiliyor.

Vali  Orhan Düzgün yaptığı açıklamada, Kayseri`nin özellikle güney kesimlerinin doğal varlıklar bakımından oldukça zengin olduğunu  vurguladı…

Kapuzbaşı`nın 7 şelaleden oluştuğunu  hatırlatan Vali  Düzgün, "Takım şelaleler, yılın 4 mevsimi meraklılarını bekliyor. Mayıs, haziran aylarında saniyede 20 tondan fazla debiye ulaşan takım şelalelere ek olarak Derebağ Şelalesi de cazibe merkezleri arasında yer alıyor" diye konuştu.

Şelalelere daha çok turist çekebilmek için yoğun tanıtım faaliyetleri yapılması gerektiğini belirten Düzgün, şunları kaydetti:    "Bir yere daha fazla turist gelmesi için oranın kolay ulaşılabilir olması lazım. Kapuzbaşı Şelaleleri`ne ulaşım önceki yıllara bakarak çok daha iyi. 2013 yılındaki çalışmalarla birlikte tüm yol asfalt oldu. Bölgede gelen misafirlerin konaklayabilecekleri, yemek yiyebilecekleri, özellikle yöresel yemek yapan butik oteller mevcut. Kapuzbaşı Şelaleleri`nin yerli ve yabancı turizm acentelerine tanıtılması gerekiyor. Bu amaçla Mayıs ayından itibaren ilk grubumuz Almanya`dan gelecek. Özel ve kamu işbirliğiyle turizm acentelerini, turizm gazetecilerini getirerek hem yurt içi hem yurt dışında açılan turizm fuarlarında Kapuzbaşı başta olmak üzere diğer kültür ve doğa varlıklarımızı tanıtarak buraların daha çok ilgi çeken yerler olmasını hedefliyoruz”

 

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

Erciyes detayı dikkat çekti! Başkan Büyükkılıç’tan dağcılık vurgulu kritik görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı

Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri’de bütçeye göre araba rehberi: Hangi fiyat bandında hangisi tercih ediliyor?

Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde

Tatil ama boş değil! Melikgazi’de öğrencilerin adresi yine dolup taştı

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.

Kayseri'nin O İlçesi Eksi 20,9 ile Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri Arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de

Buz pisti mi, site yolu mu? Kayseri’de bir binanın önü adeta kayağa döndü

Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...

Ailelerin Yükünü Hafifleten Proje: Kahvaltı Kolileri Geliyor

Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de

Bal Tenekelerinden Uyuşturucu Çıktı: Mahkemede Sıra Dışı Savunma

Bal tenekeleri içinde uyuşturucuyla yakalanan sanık: "Ev almayı teklif ettiler"...Detaylar Kayseri Haber'de

Vali Çiçek müjdeyi duyurdu!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek müjdeyi duyurdu: "6. kuyuda da aradığımız müjdeye ulaştık"...Detaylar Kayseri Haber'de

Sömestr Tatiline Dair Dikkat Çeken Çağrı: Ailelere Önemli Mesajlar

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yarıyıl tatilinde aileler ve öğrencilere önemli mesajlar verdi...Detaylar Kayseri Haber'de

AK PARTİLİ ÇOPUROĞLU’NDAN MANSUR YAVAŞ’A DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Ak Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu’nun Ankara’ya girişte paylaştığı video, ABB Başkan’ı Mansur Yavaş’a yönelik dikkat çeken göndermeleriyle gündem oldu. Detaylar Kayseri Haber’de…

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9