Talas Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Rifat Yıldırım, Azeri Milletvekili Aydın Mirzezade`yi Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi`nde ağırladı. Ziyarette Azeri vekil Mirzezade, Kayseri ve Talas`tan övgüyle bahsederken, Azerbaycan`da Türkiye`nin çok sevildiğini söyledi. Mirzezade, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev`in "Biz bir millet iki devletiz" sözünü hatırlatarak, Türkiye`nin kendilerine çok büyük destek verdiğini anlattı. İki devletin aynı köke dayandığını belirten Mirzezade, "Biz aynı kökteniz. Azerbaycan Türkiye`nin kardeşliğini her zaman hissediyor. Küçük bir toprağımızı işgal eden Ermenistan`a karşı bizim yanımızda oluşu, bize her türlü destek vermesi bizi çok sevindiriyor. İki ülke arasında problem olmasını isteyen dış güçler var ama onların isteği asla olmayacak" dedi.
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, kendisinin aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı görevini yaptığını hatırlatarak Türkiye ile Azerbaycan`ın aynı dile, aynı tarihe sahip iki devlet olduğunu belirtti. Başkan Yıldırım, "Türk coğrafyası gerçekten büyük. Bizlere düşen de kardeşliğimizi pekiştirmek. Sevinçlerimizi paylaşarak çoğaltıp, acımızı paylaşarak azaltmak. Hiçbir zaman birliğimize yönelik dış mihrakların tuzakları bitmez. Bu tuzaklara ferasetle akılla düşmemeliyiz." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım misafir Azeri vekile konağı gezdirdi. Konak karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Mirzezade, "Çok güzel, ben hiçbir zaman böylesini görmedim. Çok ince işçilik var, kültürün derinliğini gösteriyor. Bu da Türk medeniyetinin kültürünün derin bir tarihinin olduğunu gösteriyor. Bunları görmek için kitaplarda aramaya gerek yok. Kayseri`ye gelip görülebilir" ifadelerini kullandı.
Başkan Yıldırım görüşmenin sonunda milletvekili Mirzezade`ye Talas kır çiçeklerinden oluşan duvar saati ve belediye kültür yayınlarını takdim ederken, Mirzezade ise Azerbaycan`ı simgeleyen plaket hediye etti.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de