AZ UYUYAN İNSANLARDA OBEZİYE EĞİLİMİ ARTIYOR

AZ UYUYAN İNSANLARDA OBEZİYE EĞİLİMİ ARTIYOR

İKİ GÜN ARKA ARKAYA UYKUSUZ KALMAK ÖLÜMLE EŞDEĞERDİR

Metropol kent yaşamı ve teknolojinin hayatımızdaki yerinin ortaya çıkardığı olumsuzluklardan biri olan uyku bozukluğu ve uykusuzluğun insanlarda obezite ve depresyon eğilimini artırdığını vurgulayan uzmanlar normal bir yetişkin için uyku süresinin 6 ile 8 saat arası olduğunu hatırlatıp, bu sürenin altında uyuyan insanlarda diyabet, aşırı kilo alma ve depresyona eğiliminin artığının altını çizerek vatandaşların olabildiğince uyku düzenlerine dikkat etmeleri tavsiyesinde bulunuyorlar.

Nöroloji uzmanları yaptıkları değerlendirmede yetişkin bir insan için ortalama uyku süresinin 6-8 saat arasında olduğunu belirterek, "Bu uyku süresinin altında uyuyan insanlarda diyabete, kilo almaya ve depresyona eğilim ortaya çıktığını hatırlatarak vatandaşlara uyku düzenine dikkat etmeleri konusunda uyarıyorlar…

Uzmanlara göre şayet uykusuzluğun önü alınmaz ise ciddi sağlık sorunlara yol açabileceğine dikkat çekilerek "Uyku önemli bir olay. İki gün arka arkaya uykusuz kalmak ölümle eşdeğerdir. İki gün, üç gün uyumazsanız ciddi psikiyatrik problemlerle, ardından ölümle karşı karşıya kalabilirsiniz. Uykunun süresi hep tartışıla gelmiştir ama normal bir uyku süresi 6 ile 8 saat arasındadır" bilgisi verilerek konuya hassasiyet göstermeleri tavsiyesi yineleniyor…

Normal uyku süresinin altında uyuyanlar için ciddi sorunların baş göstermesinin doğal olacağının altını çizen uzmanlar , "Normal bir uyku süresi 6 ile 8 saat arasındadır, bu uyku süresinin altında uyuyan insanlarda diyabete, kilo almaya ve depresyona eğilim artıyor. Az uyku gibi çok uyku da yarar getirmiyor. Aşırı uykunun da özellikle 10-12 saatten sonra dinlendirmediği biliniyor " şeklinde konuşuyorlar…

Öte yandan uykunun süresi kadar uyku kalitesinin de önemli olduğuna dikkati çeken uzmanlar, kaliteli bir uyku için uygulanması gerekenleri şöyle sıraladılar… "İyi bir uyku uyuyabilmemiz için uyku hijyenimize dikkat etmemiz gerekir. Bunun için neler yapmamız gerekli, özellikle akşam saatlerinden sonra çay kahve uyarıcı içeren enerji içecekleri kullanılmamalı. Efor gerektiren işler yapılmaması gerekir. Uykunuz geldiği zaman yatağa girmeniz gerekir. Uykunuz gelmeden yatağa girmemeniz gerekir. Bunun dışında yatak odasında televizyon olmamalı. Yatak odasında çok fazla derin felsefi kitaplar okumamak gerekir. Çok fazla konsantrenizi bozacak, uykudan uyandıracak olan olaylardan uzak durulması lazım. Bir de ortamın karanlık olması çok önemli. Yatağın da ergonomik açıdan iyi olması lazım."



İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi
ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı
Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”
Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı
Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri
Her 7 kişiden biri böbrek hastası
Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor
4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi
Psikiyatriste gitmekten korkmayın
"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"
Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi
Rahim ağzı kanseri önlenebilir
Vitamin deposu, turp
Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir
Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi