Kayseri'de amatör sporun babası olarak tanınan, şiir kitaplarıyla birlikte 40’ın üzerinde şarkısı bulunan Gençlik Spor eski İl Müdürü, Kayserispor'un kurucu üyesi aynı zamanda Kayserispor da Genel Kaptanlık ve genel sekreterlik görevlerini yapan spor ile kültür adamı Aydemir Doğan, 77 yaşında kalbine yenik düşerek hayatını kaybetti.
DOĞAN, 77 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ
Şair, yazar, spor adamı Aydemir Doğan 77 yaşında kalbine yenik düştü. 11 Mart 1935 tarihinde Bünyan’da doğan Aydemir Doğan, 1973-1990 yılları arasında Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü olarak bilinen şimdiki, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevinde bulundu. Yolspor’da idarecilik yaptı. Kayserispor’un kurucuları asasında. Ve yine Kayserispor’da Genel Kaptanlık ve Genel Sekreterlik yaptı. Değişik gazete ve dergilerde yazılmış yüzlerce yazı ve Eski Hikâye (1975), Bir Demet Akşam (1978), Söyleyip Geçtim Seni (1984), Şiremenli Caddesi (1992), Ve Şarkı Devam Et (1995), Setenönü (1999) isimli şiir kitapları ile Erciyes Defteri (1990), Kayseri Spor Hayatından Anılar isimli araştırma kitapları bulunmaktadır. 30 kadar şiiri çeşitli makamlarda, Necip Altın, merhum Hasan Özçivi, Ali Şenozan, hemşehrimiz İsmail Ötenkaya, yine hemşehrimiz Mustafa Uyan gibi bestecilerce bestelendi ve TRT repertuarına giren şarkılar oldu. Aydemir Doğan, uzun yıllar Kayseri amatör takımlarında kalecilik yaptıktan sonra yöneticilik görevlerinde de bulundu. İl müdürlüğü görevindeyken başta Erciyes Dağı, Talas'taki tesisler, ilçe ve beldelerdeki spor tesisleri yapılmasında önemli rol oynadı, amatör spor kulüplerine yardım etti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, emekli olduktan sonra kendini şiir ve güftelere veren Aydemir Doğan'ın adını bir cadde verilerek yaşatılacağını söyledi. Ölümü, Kayseri'deki spor camiasında üzüntü yaratan Aydemir Doğan, Pazartesi günü Camikebir’de kılınacak öğle namazından sonra Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (spor servisi)
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.
TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.
Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti
Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.
Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.
KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.