Tarih: 05.04.2022 15:24

Akıl Ve Zeka Oyunları Nefes Kesti

Facebook Twitter Linked-in

4.Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Kayseri İl Finali nefes kesti. Müsabakalarda 250 sporcu derece yapabilmek için mücadele etti.

4.Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Kayseri İl Finali, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Salı ve Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan müsabakalarda sporcular, mangala, q-bitz, equilibrio, pentago, küre, reversi ve kulami kategorilerinde yarıştı. İlkokul ve Ortaokul düzeyinde yapılan yarışlara 250 sporcu katıldı.

Müsabakalara ilişkin açıklamalarda bulunan 4.Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Kayseri usta öğreticisi Veysi Arslan, şöyle dedi: “4.Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Kayseri İl Finalini yapıyoruz. Şimdi ilkokul, Çarşamba günü de Ortaokul kategorilerinin müsabakaları olacak. Burada birinci olan çocuklarımız, 10-12 Haziran’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılacaklar. Çocuklarımız 5’er kategori üzerinde yarışıyorlar. İlkokul’da mangala, q-bitz, equilibrio, pentago ve küre var. Ortaokul’da da küre, pentago, mangala, reversi ve kulami kategorileri var. Yarışlarımızda toplamda 250 sporcu derece yapabilmek için mücadele ediyor.”

Haber: Şevket Tekin




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —