Melikgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Tüfenkci'ye Kayseri Serbest Bölge'yi gezdirerek, istihdam ve ticari faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Ziyarette açıklama yapan Tüfenkci, Kayseri'nin, sanayi alanında Türkiye'nin önemli kentlerinden olduğunu belirtti.
Kayseri'nin ürettikleri ile Türkiye'ye katma değer katan ve cari açığı azaltan bir il olduğunu aktaran Tüfenkci, şunları kaydetti:
"Bugün Kayseri Serbest Bölge'yi gezme fırsatımız oldu. Burada üretim yapan ve ihracat gerçekleştiren firmalarımızın şevkinin artırması bakımından yaptıkları çalışmalar için kendilerine ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Bu durum, daha fazla yatırımcının buraya olan ilgisini gösteriyor ve onları cezbediyor. Dolayısıyla buradaki her yatırımcının Türkiye'ye bir değer kazandırdığını ve cari açığımızı azaltma noktasında bir katkı sağladığını göstermesi açısından da önemli. Önümüzdeki günlerin daha güzel olacağına inanıyorum."
Palancıoğlu da Kayseri Serbest Bölge'de Kayseri ihracatının yüzde 25'ini gerçekleştirdiklerini belirtti.
Türkiye'nin ihracatına önemli katkı sunduklarını aktaran Palancıoğlu, "3,5 yıldır burada yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyorum. Sanayi Odası, Ticaret Odası ve yönetim kurulu üyelerimiz ile büyük hizmetler gerçekleştirdik. Burada Kayseri'nin ihracatının yüzde 25'i gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra burada 6 binin üzerinde istihdam söz konusu. Her geçen gün Türkiye'nin en büyük alanına sahip serbest bölgesi olarak Kayseri Serbest Bölge, hem Kayseri'ye hem de Türkiye'ye ihracat konusunda büyük destek sağlıyor. İnşallah bundan sonra daha da güzel hizmetler yapacağız." ifadelerini kullandı.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.
Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.
Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.
Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.
Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…
Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.
Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.
Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.