Tarih: 22.05.2015 20:56

AHMET DOĞAN'IN

Facebook Twitter Linked-in

İlim Yayma Cemiyeti Şehit Furkan Doğan Yurdu Tiyatro Topluluğu ilk oyunları "İbrahim Ethem"i başarıyla sahneledi. Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı oyunu izleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Ahmet Doğan, kuruluşunda öncülük ettiği ve her zaman desteklediği topluluğun performansıyla gurur duydu.

Şehir Tiyatrosu`nda sergilenen ve geniş bir kitle tarafından sonuna kadar ilgiyle izlenen oyundan sonra sahneye çıkarak oyuncuları, yönetmen Furkan Demir'i ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Özdeniz`i tebrik edip çiçek veren Doğan, kısa bir konuşma yaparak gençliğin ve tiyatronun önemine değindi.

Tiyatro topluluğunun kuruluş hikayesini anlatan Doğan şunları söyledi;

Tavsiyem üzerine bu topluluk kuruldu. Zira tiyatro gençlerin özgüvenlerini artırıyor, diksiyonlarını düzeltiyor, ekip ruhu kazandırıyor üstelik zararlı alışkanlıklardan koruyor. Ben gençlere her zaman inandım ve güvendim. Tiyatrocu gençlerimizin de güzel işler yapacağına inanıyorum. Nitekim bugün beni mahcup etmediler. Zor bir oyunu başarıyla sahnelediler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Artık hedef her yıl yeni bir oyun sahneye koymak ve Anadolu turnesine çıkmak…”

Oyunu izleyen ünlü hatip ve yazar Mustafa Yazgan da ekibi tebrik etti ve bir konuşma yaparak başarılarının devamını diledi. TYB Şube Başkanı Vedat Sağlam, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Güven ve Mimar Mühendisler Grubu Şube Başkanı Tevfik Rıza Sümer de oyunu izleyenler arasındaydı.

Oyunun ardından İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri yönetmen ve oyuncularla sahnede bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.



22 MAYIS 2015 HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —