Tarih: 04.07.2019 16:35

AGÜ ÖĞRENCİLERİ, TÜBİTAK PROJE YARIŞMASI´NDA BÖLGE 1.´Sİ OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri TÜBİTAK´ın 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması´nda bölge 1. oldu.

Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden Lütfiye Aykaç, Muhammet Mustafa Öztürk ve Muhammet Batuhan Andıç´tan oluşan ekip, toplu taşıma konusunda hazırladıkları proje ile TÜBİTAK´ın 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasına katıldı.

Yarışmanın Kayseri, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat şehirlerini kapsayan bölge etabına katılan AGÜ´lü öğrenciler ?Akıllı Şehirler ve Ulaşım´ alanında birincilik elde etti.

Kayseri Ulaşım A.Ş. iş birliğiyle gerçekleştirilen ve akademik danışmanlığını Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akgün´ün, şirket danışmanlığını ise Muhammed Şafak Pınar´ın yaptığı ?Şehir İçi Toplu Taşımada Kullanılan Akıllı Dolum Cihazları Üzerine Bir Optimizasyon ve Simülasyon Çalışması´ başlıklı bitirme projesi ile yarışan öğrenciler, Eylül ayında gerçekleştirilecek final yarışmasına katılmaya da hak kazandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —