Tarih: 04.11.2011 12:13

ACEMi KASAPLARA DUYURULUR!

Facebook Twitter Linked-in

 KURBAN Bayramı’nda yaralan­maların çok olduğuna dikkat çeken Dr. Çetinkara, vatandaş­ları kesim sırasında dikkatli ol­maları konusunda uyardı. Ke­sim işlemini daha çok bilen bir kişinin yapması gerektiğinin al­tını çizen Dr. Çetinkara, “Yara­lanma olduğu zaman, kesik te­miz bir bezle kapatılmalı ve üs­tüne baskı uygulanmalı. Daha sonra en yakın sağlık merkezi­ne başvurulmalı” diye konuştu.

 

Temel yaşam desteğinde dışta olan tüm kanamalarda bu yön­temin uygulandığını ifade eden Dr. Çetinkara, “Aşırı bir kana­ma veya büyük damar kesikleri olursa kanayan yerin bir üstüne turnike uygulanmalı. Panik yap­madan ve çok sıkmadan yapı­lan müdahale yaralı için faydalı olur” ifadelerini kullandı.

 

Kurban Bayramı’nda özellik­le kıyma makinesine elini kap­tıranların olduğunu hatırlatan Dr. Çetinkara, “Bu gibi durum­larda, kıyma makinesine kap­tırılan el çekilip çıkarılmama­lı. Yaralı, makine ile birlikte acil servise getirilmeli ve müdaha­le burada yapılmalı” uyarısını yaptı.

 

Et parçalama sırasında da ya­ralanmaların meydana geldiğini söyleyen Dr. Çetinkara, “Et par­çalama sırasında uzuv kopma­ları oluyor. Uzuv kopmuşsa te­miz bir beze sarılarak hasta ile birlikte acil servise getirilmeli. Ancak bu gibi durumlarda ba­zen panik ile uzuv unutuluyor veya hasta başka, uzuv başka bir hastaneye götürülüyor. Bu nedenle vatandaşlar sakin ha­reket etmeli ve uzuv hiçbir ilaç sürülmeden temiz bir bezle ge­tirilmeli” açıklamasını yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —