Tarih: 18.10.2011 09:47

YERLi OTOYA BEDAVA ARSA

Facebook Twitter Linked-in

Büyükkılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kayseri Serbest Bölgesi Yö­netim Kurulu olarak toplantı yaptıkları­nı ve Kayseri’nin ekonomisi, istihdamı ve bölgesel gelişimi için bir dizi karar aldık­larını söyledi.

 

Kayseri Serbest Bölgesinin, 300 kilometre mesafedeki Mersin Limanı’na otoban yolla bağlandığını, lojistik demir­yoluna komşu olduğunu ve Kayseri’ye her gün düzenli olarak uçak seferlerinin bulunduğunu belirten Memduh Büyükkı­lıç, şöyle devam etti:

 

‘’İlk uçak fabrikamızın merkezi Kayseri’dir. Milli bir yatırımın Kayseri’ye yapılması rastlantı değildir. Üstelik 1927 yılında bu seçim yapılmıştır. 2011 yılın­dayız ve Kayserimiz, birçok sanayi mer­kezi, kalifiye elemanı, makine alt yapı­sı, oto yan sanayi tecrübesi ve kuruluşla­rı ile yerli otomobil için her türlü artıları olan bir ildir. Kayseri Serbest Bölgesi ola­rak, yerli otomobil üretiminde buluna­cak her yatırımcıya istediği kadar arsayı tahsis edeceğiz. Yerli otomobil yatırımcı­larına ücretsiz arsa tahsis ederek otomo­bil fiyatlarının daha düşük olmasına kat­kı sağlayacağız.’’

 

2011 yılında Kayseri Serbest Bölge’de, 7 yerli ve yabancı firmanın baş­vuruda bulunduğunu ve ruhsat aldıkları­nı ifade eden Büyükkılıç, oto sanayi fab­rikalarının, ekonomiye katkı payının faz­la olduğunu ve ekonomide lokomotif gö­revini üstlendiğini kaydetti.

 

Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ser­best Bölgesinin Kayseri hatta İç Anadolu Bölgesi için büyük bir kazanç ve fırsat ol­duğunu, istihdam kapasitesiyle de cazi­besini koruduğunu bildirdi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —