Tarih: 10.10.2011 09:08

TÜSiB ÜNiVERSiTE iLE SANAYiCiLERi BiR ARAYA GETiRDi

Facebook Twitter Linked-in

Melikşah Üniversi­tesi kültür merke­zinde düzenlenen derneğin tanıtım ve bilgilendirme top­lantısında, Erciyes Üniversitesi, Me­likşah Üniversite­si, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Ab­dullah Gül Üniver­sitesinin akademis­yenleri ile Kayserili iş adamları bir ara­ya geldi.

 

Dernek Başkanı Ukbe Ünsal, burada yaptığı açıklamada, her geçen gün daha da gelişen, modern­leşen ve güçlenen Türkiye’de, genç ve sorumluluk sahi­bi girişimcilere du­yulan ihtiyacın öne­minden dolayı Kılı­çaslan Liselerinden mezun olan ve üni­versiteyi Kayseri’de okuyan öğrencilerle birlikte dernekleri­ni kurduklarını bil­dirdi.

 

Türkiye’de ilk kez farklı bir oluşum gerçekleştirdikle­rini ifade eden Ün­sal, bu amaçla sa­nayicilerle üniversi­teleri kaynaştırma­yı amaçladıklarını söyledi.

 

Akademisyenler adına konuşan Me­likşah Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Vatansever de, üniversitelerin sanayicilere yönel­mesiyle birçok so­runun çözüme ka­vuşacağını vurgu­ladı.

 

Gençlerin bu dernekleşme ça­lışmasından ve ça­basından çok etki­lendiğini dile geti­ren Vatansever, ‘Bir sanayi devi olan Almanya’da 28 bin aile şirketinde 75- 80 yaşında yöneti­ciler yer alıyor, bu şirketleri devrede­cek gençleri olma­dığından yakın za­manda batmak zo­runda kalacaklar’’ dedi.

 

Kayseri İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Büyüksimitçi ise, staj sisteminin yan­lışlığından kaynak­lanan sorunlara de­ğindi.

 

Üniversite öğreni­mi gören gençlerin neredeyse formalite olarak staj yaptığını ifade eden Büyük­simitçi, bu şekilde sanayiye geçişin zor olduğunu, en kısa sürede minimum maliyetle maksi­mum verim almak zorunda oldukları­nı belirtti.

 

Boydak Holding Üst Yöneticisi ve Me­likşah Üniversite­si Mütevelli Heye­ti Başkanı Memduh Boydak da, son dö­nemde üniversite-sanayi yakınlaş­ması adına yapılan olumlu çalışmaları anlattı.

 

Boydak, üniversi­telerin sanayiye ka­tacağı değer ka­dar, sanayicilerin de üniversiteye sağ­layacağı katkılar ol­duğunu söyledi.

 

Programın sonun­da TÜSİB Başkanı Ukbe Ünsal tarafın­dan konuşmacılara plaket verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —