Güncel
04 Nisan 2023 - 15:31
Güncelleme: 04 Nisan 2023 - 15:31

Bakan Yanık: “Vatandaşımıza gelecek vizyonu çiziyoruz”

Bakan Yanık: “Vatandaşımıza gelecek vizyonu çiziyoruz”

  Bakan Yanık: “Vatandaşımıza gelecek vizyonu çiziyoruz”

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

Develi İlçesi’ne yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışına katılmak üzere ilimize gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ilçeye geçmeden önce Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı’na nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Bakan yanık 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin ülkemiz için çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Bu anlamda AK Parti olarak vatandaşımıza gelecek vizyonu çizmeye devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Develi İlçesi’ne yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışına katılmak üzere ilimize gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Başkanlık girişinde Bakan Yanık’ı çiçeklerle karşılayan Başkan Büyükkılıç, Bakan Yanık ve beraberindeki heyetle birlikte başkanlık makamına geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın Başkan Büyükkılıç’a ziyaretine Vali Vekili Şenol Esmer, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan da eşlik etti. Sıcak ve samimi ortamda geçen görüşmede Başkan Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Yanık’a kentte yapılan, yapılacak olan hizmetler ve projeler ile ilgili bilgi verdi.

Bakan Yanık ise ev sahipliğinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a şükranlarını sundu.

Başkan Büyükkılıç, Bakan Yanık’a aralarında Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi, Yaşlı Yaşam Merkezi ve Hospice projelerinin yer aldığı sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen örnek projeler ile ilgili sunum da yaparak, yatırımlar hakkında detaylı bilgi verdi. Bakan Yanık, şeref defterini de imzalarken, günün anısına hediye takdimi yapıldı. 

Bakan Yanık, hediye edilen Kaymek  kursiyerleri tarafından dokunan el emeği göz nuru el dokuması halılar için emeği geçenlere teşekkür ederken; Başkan Büyükkılıç, Bakan Yanık’a ayrıca Kayseri Mutfağı kitabını takdim etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın Develi’ye geçişi öncesi ikinci durağı ise  AK Parti Kayseri İl Başkanlığı oldu.  İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve partililer tarafından karşılanan Bakan Yanık, teşkilatın çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Burada açıklamalarda bulunan Yanık, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için el birliği ile koştuklarını belirtti.                 

Sözlerinin devamında 1 yıl içinde kalıcı konutların tamamlanmasının ardından sosyal hizmetlerin süreceğini aktaran Bakan Yanık şu bilgileri paylaştı "Her bir bakanlığımızla cumhurbaşkanımızın liderliğiyle millete hizmet etmek, milletin geleceğine hizmet etmek ama aslında bir taraftan da insanlığın geleceğine hizmet etmek şuuruyla hareket ediyoruz. Mazlum, mağdur nerede olursa olsun bu millet tarihten bu yana elini uzatmayı kendisine vazife addetmiştir. Bugün de Kayseri'de gerek depremzede gerek sığınmacı vatandaşlarımıza elimizi uzatarak bunu gösteriyoruz. 6 Şubat maalesef büyük bir hüzün sayfası olarak ülkemizin tarihinde yerini aldı. 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. 100 binlerce vatandaşımız yaralı, Allah'tan şifalar diliyorum. Ama bu millet necip, büyük bir millettir. Çok hızlıca herkes adete adeta bir seferberlik duygusuyla deprem bölgesine akın ederek bir ucundan tutmaya başladı. Kayserimiz de hem büyükşehir belediyemiz hem diğer hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla en önde koşan illerimizden biri. Dolayısıyla Allah nasip ederse çok hızlıca depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya el birliği ile koşacağız. Önümüzdeki süreçte bir yıl içerisinde kalıcı konutlar tamamlanırsa vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Ondan sonraki süreçte de sosyal hizmetlerimize gerek bizim bakanlığımızın gerekse diğer kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle yaraları saracağız. Gidenler gelmez bunun farkındayız, o sızı hepimizin içinde sızlamaya devam edecek. Ama kalanların hayatlarını güven içerisinde sürdürebilmesi için elimizden geleni yapmaya başladık, yapmaya devam edeceğiz. Milletin emanetlerine millet olarak sahip çıkacağız. Bu noktada kimsenin kuşkusu elhamdülillah yok, olmayacak. Kayseri'nin bu anlamda da yaptıklarına şükranlarımı sunmak istiyorum. Allah bu millete tırnak kadar faydası olan herkesten razı olsun. İnşallah bundan sonra hizmetlerimizi sürdüreceğiz"                   

Sözlerinin sonunda 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin önemine de vurgu yapan Bakan Yanık şöyle konuştu "14 Mayıs önemli bir süreç. Türk siyasetinde her seçim çok önemlidir ama bu seçim özellikle önem arz ediyor bizim açımızdan da ülkemiz açısından da. Türkiye'nin 20 yılda edindiği kazanımların iç politikadan, dış politikaya, savunma sanayiden ekonomik kalkınmaya, yatırımlara kadar bütün kazanımların devam etmesi ve tahkimi noktasında aslında bir irade ortaya konacak. Bu anlamda AK Parti olarak vatandaşımıza bir gelecek vizyonu çizmeye devam ediyoruz. İnşallah bunu sürdürmeye azimliyiz, kararlıyız"                                                        

Haber Kaynak : Eray Sena KÖSEDAĞ

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

Erciyes detayı dikkat çekti! Başkan Büyükkılıç’tan dağcılık vurgulu kritik görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı

Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri’de bütçeye göre araba rehberi: Hangi fiyat bandında hangisi tercih ediliyor?

Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde

Tatil ama boş değil! Melikgazi’de öğrencilerin adresi yine dolup taştı

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.

Kayseri'nin O İlçesi Eksi 20,9 ile Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri Arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de

Buz pisti mi, site yolu mu? Kayseri’de bir binanın önü adeta kayağa döndü

Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...

Ailelerin Yükünü Hafifleten Proje: Kahvaltı Kolileri Geliyor

Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9