Tarih: 22.10.2011 10:41

AMERİKALILAR KARDEŞ ŞEHİR OLMAK İSTİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Başkanlık Makamı’nda ger­çekleştirilen ziyarette Başkan Özhaseki, Amerikalı heyete Kayseri’nin tarihi hakkında kısa bilgiler aktardı. Kayseri’nin 6 bin yıllık bir geçmişe sahip oldu­ğunu belirten Başkan Özhaseki, “Şehrimiz onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu coğ­rafyasında kurulmuştur. O me­deniyetlerin bıraktığı birçok ese­ri şehrimizde görmek mümkün­dür. Meydan’da Roma, Selçuklu, Bizans ve Osmanlı medeniyetle­rine ait eserler yan yana yer al­maktadır” dedi.

 

Kayseri’nin bir ticaret ve sanayi şehri olarak anıldığını kaydeden Başkan Özhaseki, şöyle konuş­tu: “Şehrimiz konum itibariyle tarıma pek uygun olmadığından insanlar ticarete yönelmişlerdir. Çok eski dönemlerden beri bu topraklarda insanlar, ticaretle uğraşmışlardır. Günümüzde ya­pılan kazılar da bunu doğrular niteliktedir. Kazılar sonucunda senet niteliğinde bir çok kil tabe­letler bulunmuştur. Türkiye’nin başka şehirlerinde yapılan arke­olojik kazılarda çanak - çömlek gibi tarihi eserler gün yüzüne çı­karken bizim şehrimizde senet, fatura niteliği taşıyan tabletler çıkmaktadır. Şehrimizde bugün de ticaret ve sanayi faaliyetleri, 3 organize sanayi ve bir serbest ti­caret bölgemizde yoğun bir şe­kilde devam etmektedir.”

 

Kayseri’nin hayırseverler ken­ti olarak da bilindiğine vurgu ya­pan Başkan Özhaseki, “Şehri­mizde hayırseverlerimiz tarafın­dan yaptırılan çok sayıda okul, hastane, sağlık ocağı görmek mümkün” dedi. Kayserili hayır­severlerin Cumhurbaşkanı Ab­dullah Gül’ün de katılımıyla her yıl bir araya gelerek bir Hayır­severler Zirvesi gerçekleştirdik­lerini anlatan Başkan Özhase­ki, hayırseverlik işlerinin sade­ce Kayseri ve Türkiye ile sınır­lı olmadığını ifade etti. Geçtiği­miz yıl içerisinde Kayserili hayır­severle Nijerya’ya gittiklerini söy­leyen Başkan Özhaseki, burada­ki ihtiyacı gördükten sonra Kay­serili hayırseverlerin Nijerya’ya bir hastane yaptırdıklarını ve bu hastanenin bitmek üzere oldu­ğunu vurguladı.

 

Kayseri’nin altyapı ve üstyapı konusunda herhangi bir sıkıntı­sının olmadığını da belirten Baş­kan Özhaseki, şehirdeki turizm faaliyetleri hakkında da Ameri­kalı heyete bilgiler verdi. Turizm açısından Kayseri’nin en önemli projelerinden birinin Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Pro­jesi olduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, “Bu proje bizim tu­rizm açısından dünyaya açılma­mızı sağlayacak” dedi.

 

“ÖZEL SEKTÖRDEKİTECRÜ­BEMİKAMUYA TAŞIDIM”

 

17 yıldır belediye Başkanlığı gö­revinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Özhaseki, özel sektör­le kamunun işleyiş tarzının bir­birinden farklı olduğunu söyle­di. Ancak her iki alanında birbi­rini etkilediğini ifade eden Baş­kan Özhaseki, “Ben özel sektör­de öğrendiklerimi buraya taşı­dım. O yüzden başarılıyız” şek­linde konuştu.

 

Amerika’nın Kuzey Carolina eya­letinin Meclis Başkanı Thom Til­lis ise Kayseri ile eyaletlerinin ol­dukça fazla ortak noktası bulun­duğunu bu nedenle ikili ilişkile­rin gelişmesini istediklerini kay­detti. Tillis, eyaletleri hakkın­da Başkan Özhaseki’ye kısa bil­gilerde verdi. Ziyarettin sonun­da Başkan Özhaseki, Kuzey Ca­rolina eyaletinin Meclis Başkanı Tillis’e günün anısına el sanat­ları teknikleriyle yapılmış ibrik hediye etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —