AB Projelerinde İyi Örnekler Çalıştayı

 AB Projelerinde İyi Örnekler Çalıştayı

KAYSERI Milli Eğitim Müdür¬lüğü Ar-Ge Şube Müdürlüğü tarafından ‘’AB Projelerinde İyi Örnekler Çalıştayı’’ düzenlendi. Özel Yılmaz Akansu İlköğretim Okulu Toplantı Salonu’ndaki Çalıştay’ın açılışında konuşan İl Milli

Ceylan, ‘’Sayın Başbakanı­mız Recep Tayyip Erdoğan, Al­manya Başbakanı Merkel ile görüşmesinde, Türkiye’nin Av­rupa Birliği’ne (AB) yük ol­mak için değil, Birliğin yükü­nü almak için girmek istedi­ğini söyledi. Yıllar yılı Avru­pa hep Türkiye’yi bir yük ola­rak görüyordu ve bugün Tür­kiye, Avrupa’dan hep alan ta­raf olmadığını, karşılıklı çıkar ilişkisi kurma niyetinde oldu­ğunu dile getiriyor’’ diye konuş­tu.Ceylan, Türkiye’nin yıllardır AB’nin fonlarına para aktar­dığını, ancak fonlarda biriken bu paralardan yeteri kadar ya­rarlanamadığını da belirterek, şöyle devam etti:

 

‘’Türkiye, aktardığı para­ların ancak yüzde 20’sini kul­lanabiliyor. Bu oranı çok daha fazla artırmalıyız. Oranı artır­mamız için de projeler üret­meliyiz. Kayseri de AB proje­lerinin çok yoğun uygulandı­ğı illerimizden. Daha önce gö­rev yaptığım Eskişehir de pro­je konusunda ileri illerimiz­dendi. İl Milli Eğitim Müdürlü­ğü olarak proje konusunda siz­lere her türlü desteği verme­ye hazırız. Yeter ki, proje ha­zırlama niyetinde olun. Bu ça­lıştayda sergilenen iyi pro­je örneklerinin, diğer proje ha­zırlayacak olan okullarımı­za iyi birer örnek olacakları­nı umuyorum.’’Üretilen proje­ler kapsamında birçok öğren­ci ve eğitimcinin yurt dışına git­me ve oralardaki eğitim sis­temini yakından tanıma şan­sı bulduğunu, yine birçok Av­rupalı öğrencinin de Türkiye’ye gelerek, ülkeyi ve Türk insanı­nı yakından tanıdığını vurgu­layan Ceylan, ‘’Projeler kapsa­mında düzenlenen geziler saye­sinde, Avrupalı’nın Türkiye ve Türk insanına bakış açısı de­ğişti’’ dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Şube Müdürü Mehmet Şahin de, Kayseri’de şimdiye kadar 116 AB destekli proje üretildiğini ve bunlardan birçoğunun tamamlandığını, halen 28 projenin ise devam et­tiğini bildirdi. Şahin, proje üre­ten ve uygulayanlarla, proje ha­zırlama düşüncesinde olanları bir araya getirdikleri çalıştayın, projelerin çeşitlenmesi ve ço­ğalması açısından faydalı olaca­ğına inandıklarını da kaydetti.

 

Çalıştayda daha sonra, iyi proje örnekleri, proje sorumlu­ları tarafından katılımcılara an­latıldı.Bu arada, çalıştayın ya­pıldığı salonun girişinde açılan stantlarda da, görevli öğrenci­ler hazırladıkları projelerini çe­şitli objeler ve görsellerle katı­lımcılara tanıttılar.



Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”
Kayseri Üniversitesi 6 yaşında
Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”
Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi
"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"
Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet
Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri
“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”
Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti
Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf
Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı
Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti
Talas Belediyesi'nde vergi mesaisi
Kayseri’de havalar ısınacak
Kayseri Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu