Güncel
12 Temmuz 2023 - 16:20
Güncelleme: 12 Temmuz 2023 - 16:20

80 üreticiye arılı kovan desteği

80 üreticiye arılı kovan desteği

  80 üreticiye arılı kovan desteği

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle arıcılığı geliştirmek ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla 35’i kadın 80 üreticiye 2 milyon 260 bin TL’lik 800 adet arılı kovan desteği sağladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Zenginleştirilmiş Bitki Çeşitliliği ile Arıcılığın ve Yenilikçi Arı Ürünlerinin Yaygınlaştırılma Projesi’ kapsamında arıcılığa destek vermek amacıyla Arılı Kovan Dağıtım Töreni düzenlendi.  Kadir Has Kongre Merkezi Yanı Otopark Alanı’nda gerçekleşen törene Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu, ziraat odaları başkanları ve üreticiler katıldı.                                               

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Büyükkılıç, tarım ve hayvancılığa, üreticiye destek veren bir belediyecilik anlayışı sergilediklerini belirterek şunları kaydetti “Taşrayı üreten, şehrin bir parçası haline getirmek olmazsa olmazımızdır. Tarım İl Müdürümüzün her zaman gayretli, iyi niyetli, bilinçli çalışmalardan ve bizimle iş birliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hem Tarım İl Müdürlüğümüz ile hem de üniversitemiz ile iş birliği yapıyoruz. Bu projeleri hayata geçirirken, bilimsel olarak bölgemizde hangi ürünlerin, hangi tohumların daha verimli olacağını önemsiyor, bilimsel olarak bunları tespit edip çalışmalar yapıyoruz”                          

35’i kadın 80 üreticiye, 10’ar adet olmak üzere 2 milyon 260 bin TL’lik 800 adet arılı kovan desteği sağladıklarını ifade eden Büyükkılıç projeye dair şu bilgileri paylaştı “Ortalama her kardeşimize 10 tane vermek suretiyle 80 üreticimizi böylece sevindireceğiz, onlar da üreterek, bizleri, bölgemizi sevindirip, bölgemizi canlandıracak, şenlendirecek. Bu projenin bir başka özelliği gençleri teşvik etmek, onları üreten konuma getirmek amacıyla da şuanda gençlerin bu projeden yararlandığını paylaşmak istiyorum. Bu projeyi ilan ettiğimizde 7 ilçemizden talep geldi. İnşallah 80 kardeşimize ki bunların 35 tanesi hanımefendi kardeşimizdir. Özellikle hanımefendilere teşekkür ediyor, her zaman gayretleriyle, her zaman üretken anlayışıyla ki sayın valimizin de kooperatiflerle ilgili yapmış olduğu çalışmalarda hanımlar hep ön planda yer aldı. Onlara fırsat verince, destek olunca özellikle hanım kardeşlerimiz nasıl üretken olduğunu hep beraber gördük.”                                                                                             

Başkan Büyükkılıç sözlerinin devamında Kayseri’nin tarım ve hayvancılık alanında rekor kıran şehirler arasında olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu  “İki senedir arıcılık ile ilgili talebi hayata geçiriyoruz. Ayrıca coğrafi işaret bağlamında, Özvatan ilçemizin kıymetli belediye başkanının gayretleri ile o yörenin bitkisel özelliklerinden kaynaklı balının da çok özellikli olması bizleri ayrıca keyiflendirmiş ve sevindirmiştir. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz, bereketimize vesile olur inşallah. Kayseri’miz sanayi şehri olarak anılıyor. 4 milyon dolara yakın ihracatı ile kendisinden söz ettiriyor. Ticaretin merkezi olarak 4 bin yıl önce başlayan Kültepe Kaniş Karum’da Kayseri ticaretin kanunlarını yazıp, merkezi haline geliyor. Bütün bunların yanında tarım ve hayvancılıkta da ‘biz de varız’ diyoruz. Kayseri tarım ve hayvancılık alanında Türkiye’de ön planda ve rekor kıran şehirler arasında yer alıyor. Üreticilerimize minnettarım, üreticilerimizin her zaman yanındayız. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa gelecek önemli projelerle sizlere destek vermeye hazır olduğumuzu paylaşıyorum”         

‘Üretmesi sizden, teşvik etmesi bizden’ diyen Büyükkılıç, kamuoyunca bu projenin ilgi gördüğünü, gelecek sene ‘Hobim Arıcılık’ diye proje hayata geçirileceğini, arıcılık kursları da verildiğini hatırlattı.

Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ise hizmetleri ve desteklerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a şükranlarını sunarak şöyle konuştu  “Önemli bir gün. Vurgulamadan geçmek doğru olmaz, hakkı teslim etmek lazım diye düşünen birisiyim. Yıllardır Kayseri siyasetinde, yerel yönetimlerde görev yapan birisi olarak şuan itibariyle Kayseri Büyükşehir’imizin özellikle kırsal bölgeye yaptığı, üretim ve üreticiye destek noktasındaki araç gereç, malzeme temini ve desteğinden dolayı şahsım ve Kayseri bölgesi adına teşekkür ediyorum. Hizmet iltifata tabidir. Gece gündüz hangi konu ile ilgili arasak cevap veriyorsunuz, destek oluyorsunuz. Gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum” 

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin’ de, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a üretime, üreticiye ve kuruma vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür edip  “2022-2023 yılları içerisinde dağıtım törenini yaptığımız kovanlarla beraber 2,7 milyon bütçeyle 1220 adet arılı kovan dağıtımı gerçekleşmiş olacak. Nasıl ki ot olmazsa et olmaz diyorsak, arı olmadan da tarımın olmayacağı ve yapılabilmesi mümkün değildir. Arı bir yandan bal üretimi için çiçek çiçek dolaşırken, diğer taraftan da mevcut çiçeklerdeki tozlanmayı gerçekleştirip üreticiye katkı sağlamaktadır. Tarım ve hayvancılığın her alanında hem bakanlığımız hem de Büyükşehir Belediye’miz başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.                               

Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç’a, tarım ve hayvancılığa vermiş olduğu desteklerden dolayı plaket takdimi yapılarak, üreticilere 800 adet arılı kovan dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Haber Kaynak : Eray Sena KÖSEDAĞ
Anahtar Kelimeler: üreticiye arılı kovan desteği

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

Erciyes detayı dikkat çekti! Başkan Büyükkılıç’tan dağcılık vurgulu kritik görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı

Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri’de bütçeye göre araba rehberi: Hangi fiyat bandında hangisi tercih ediliyor?

Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde

Tatil ama boş değil! Melikgazi’de öğrencilerin adresi yine dolup taştı

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.

Kayseri'nin O İlçesi Eksi 20,9 ile Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri Arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de

Buz pisti mi, site yolu mu? Kayseri’de bir binanın önü adeta kayağa döndü

Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...

Ailelerin Yükünü Hafifleten Proje: Kahvaltı Kolileri Geliyor

Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9