Tarih: 03.03.2012 14:17

3 BAKANLI ÖDÜL TÖRENi

Facebook Twitter Linked-in

DÜZENLENENetkinlikte ilk ola­rak Kayserili hayırsever Süleyman Çetinsaya tarafından eşi adına yaptırılan Konferans salonunun açılışı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İs­met Yılmaz ve Enerji ve Tabi Kay­naklar Bakanı Taner Yıldız tara­fından yapıldı. Daha sonra konu­şan Hayırsever Süleyman Çetinsa­ya, 3 ay gibi kısa zamanda bitiril­diğini belirterek, Kayseri'ye ve Er­ciyes Üniversitesine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra konuşan Erciyes Üni­versitesi Rektörü Prof.Dr. Fahret­tin Keleştemur ise, Kayseri'nin ulema şehri olduğunu, hayırsever­lik konusunda Türkiye'ye örnek olan bir şehir olduğunu belirte­rek, hayırseverlere teşekkür eti.

Yapılan konuşmaların ardından hayırsever Süleyman Çetinsaya'ya Başbakan Bekir Bozdağ tarafın­dan altın madalya takdim edildi.

Daha sonra Gazeteciler Cemiye­ti tarafından geleneksel olarak dü­zenlenen Gazetecilik Ödül Töreni­ne geçildi. Törende ilk olarak ko­nuşan Gazeteciler Cemiyeti Baş­kanı Veli Altınkaya, Kayseri yaptığı güzelliklerle her zaman Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, Kayseri'de bütün kurumların ba­rışık içerisinde çalıştığını vurgu­ladı. Gazetecilerin ellerinden alı­nan yıpranma payı hakkında Baş­bakan Yardımcısı Bozdağ'dan des­tek isteyen Başkan Altınkaya, yeni anayasanın en kısa sürede yapıl­masını ifade etti.

Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'da gelişen ve değişen dünyada iletişim araçlarının öne­minin gün geçtikçe arttığını dile getirerek, yerel basının güçlenme­si için önündeki engellerin en kısa zamanda kaldırılması gerektiği­ni hatırlattı.Son olarak konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Boz­dağ ise, ilim ve bilim anayasasının Kayseri'den çıktığının, Kayseri'nin iyilik ve hayır açısından önemli ol­duğunu belirterek, Türkiye'de ba­sın açısından en çok zorluğu yerel basının çektiğini ifade etti. Boz­dağ, Siyasiler bile yerel ve yaygın basın sayesinde atacakları adımla­rı daha iyi atıyorlar. Bu açıdan da önemli bir yere sahiptir. Ak Par­ti hükümeti olarak özellikle ye­rel basına büyük destekler verdik. Fakat 2008 yılında yıpranma hak­kını kaldırdık. Ama basın sektö­ründeki önemli başkanlar bu ko­nuda genç meslektaşlarının sıkın­tı içinde olduğunu ifade ettiler. Bi­lerde bu mağduriyetin kaldırılma­sı için gerekli çalışmayı yapıyoruz. Ankara'ya gittikten sonra ilk ola­rak yıpranma konusunda verilen önerileri inceleyip, en kısa zaman­da bu sorunu çözeceğiz. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Fakat bu değişimde basının da büyük önemi olmuştur” dedi.

Medyanın hukuk ve ileri demokra­sinin yanında yer alması gerektiği­ni dile getiren Bozdağ, Türkiye'de darbecileri alkışlayan bir basını istemediklerini söyledi. Basın sek­törü içinde bulunan kötü niyetli kişileri dışlaması gerektiğini hatır­latan Bozdağ, siyaset güçlü oldu­ğunda medyanın da güçlü olacağı­nı ifade etti.Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine katkılar­da bulunanlara plaket takdimi ya­pıldı. Törende son olarak Gazete­ciler Cemiyeti tarafından düzenle­nen ödül töreninde dereceye giren basın mensuplarına ödülleri ve plaketleri protokol tarafından ve­rildi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —