Tarih: 15.10.2019 17:35

58 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ,

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´nin Hacılar ilçesinde 3 çocuk 6 torunu olan ev kadını Hikmet Erdem, 58 yaşında belediyenin açtığı kursa katılarak okuma yazmayı öğrendi. Ehliyet kursuna başlayan Hikmet Erdem´in şimdi hedefi sürücü belgesi sahibi olmak.

Hikmet Erdem, okuma yazma bilmemesi nedeniyle yaşadığı sıkıntılardan kurtulmak için Hacılar Belediyesi´nin açtığı kursa katılmaya karar verdi. Erdem, geçen Nisan ayında Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi´nde açılan kursa katılarak, okuma-yazma eğitimi almaya başladı. 3 aylık eğitimin ardından Erdem, okuma ve yazmayı öğrenerek, belgesini aldı. Belgesi aldıktan sonra ehliyet kursuna başlayan Erdem, şimdi ise hayalini kurduğu ehliyet için bu ay yapılacak sınava hazırlanıyor.

´TORUNLARIMLA OTURUP DERS ÇALIŞIYORUM´

Hikmet Erdem, çocukluğu döneminde ulaşım güçlüğünün bulunduğunu ve babasının da yurt dışında olduğunu söyleyerek, "Okul uzak olduğu için de annem, ´kaçırırlar, kaybolursun´ diye korkuttuğunda okula gidemedim. Hatta kayınvalidem bana, ´okuma ve yazma bilmediğini bilseydim seni almazdım´ dedi. Zorluklar yaşadım. Okuma ve yazmayı fazla bilmiyordum. Herkes okuma yazma biliyordu, ´ben niye geride kalayım ki´ dedim? Sonra Hacılar Belediyesi´nin açtığı okuma yazma kurslarına katılmayı düşündüm. Eşimin de destek olmasıyla kursu geldim. Torunlarımla oturup ders çalışıyorum. Hatta bazen kendimi o kadar çok kaptırıyorum ki anneme, eşime hizmet etmeyi unutuyordum. Üç aylık kursun sonunda da okuryazarlık belgesi aldım" dedi.

´EHLİYETİ İNŞALLAH ALACAĞIM´

Erdem, şimdiki hedefinin ehliyet sahibi olmak olduğunu belirterek, "Hayatımda sahip olmak istediğim şeylerden biri de sürücü belgesidir. Bir gün komşum, ´bizi şuraya götürür müsün, araba kapıda duruyor´ dedi. ´Ehliyetim yok götüremem´ dediğimde o kafamda bir şekilde yer edindi.  Cumartesi günü ehliyet sınavına gireceğim ve başaracağım" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —