?500 MİLYON AKTARDIK ALLAH KABUL ETSİN?

?500 MİLYON AKTARDIK ALLAH KABUL ETSİN?

Sabah Gazetesi, FETÖ´den yargılanan Boydakların örgüte en az 500 milyon TL aktardıklarını dünkü manşetine taşıdı.

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, ?FETÖ´ye 500 milyon TL aktardık? başlıklı yazısında, Boydaklar´ın itiraflarını kaleme aldı.

Dilek Güngör, ?Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) en önemli finansörlerinden olan, 15 Temmuz´daki hain darbe girişiminin ardından holding ve bünyesindeki 41 şirketi TMSF´ye devredilen, yönetim kurulu üyeleri tutuklanan Boydaklar, örgüte yaptıkları para transferini itiraf etti. Boydaklar´ın yargılandığı dava dosyasına giren şirket ortaklarının e-mail yazışmaları, Boydak Holding ve iştiraklerinden FETÖ´ye zekat, hayır, bağış, reklam ve himmet adı altında 500 milyon TL aktarıldığını ortaya çıkardı? ifadelerini kullandı.

?ALLAH KABUL ETSİN?

?Değerli ortaklarımız, abiler´ diye başlayan e-mail yazışmalarına göre, 15 Temmuz´daki darbe girişiminden bir yıl önce, Ağustos 2015´te, tutuksuz yargılanan Boydak Holding´in eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ortaklarına bir mail atıyor? diyen Dilek Güngör olayın ayrıntılarını şöyle aktardı:

?Mailde, holdingin genel gidişatı anlatılırken, siyasi konularda ortakların açıklamalarına dikkat etmeleri isteniyor. Boydak´ın mailinde FETÖ´den ´malum camia´ diye bahsedilirken, ?Bugüne kadar malum camiaya direkt endirekt, zekat, hayır, sponsorluk, reklam, bağış vs adı altında en az 500 milyon TL fon aktardık. Allah kabul etsin´ deniliyor.?

 ?DENETİM ENDİŞESİ?

Dilek Güngör yazısını şöyle sonlandırdı: ?Boydak, mailde örgüte aktarılan finans kaynağını deşifre ederken, devletin denetimlerinde bunun ortaya çıkmasından korktuğunu da anlatıyor. E-mail yazışmalarında ?Endişem o ki, yapılmakta olan denetimlerde bir yerlerden afişe edilmemiz ve daha büyük problemlerle karşı karşıya kalabilmemiz ve sistemimizin Allah korusun kilitlenme riskidir´ diyerek ortaklarına endişesini anlatıyor. E-mail trafiği Memduh Boydak, Mustafa Boydak ve Hacı Boydak arasında 17-25 Aralık´taki hükümeti devirme kumpası sürecinin ardından anlaşmazlık başladığını da gösteriyor.?



Yolcu treni ile hemzemin geçitte çarpışan otomobil devrildi: 1 yaralı

Otomobil belediye otobüsüne çarptı: 4 yaralı

Avukata saldıran kadına 14 yıl 14 aya kadar hapis cezası talebi

84 polis ile aranan şahıslara operasyon

Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı