4 EV SATTI 387 BİN KAZANDI

4 EV SATTI 387 BİN KAZANDI

Kocasinan Belediyesi, imar çalışmaları sonucu mülkiyetine geçen 7 konuttan 4’ünü 2886 Sayılı İhale Kanunu’na göre Encümen huzurunda düzenlenen ihaleyle sattı.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, konut satışından elde edilen gelirin Kocasinan’a hizmet olarak harcanacağını söyledi.
İhale başlangıcında Kocasinan Belediyesi’nin satacağı konutlara talip olanlara kafalarına takılan herhangi bir ayrıntı olup olmadığını soran Başkan Bekir Yıldız, ‘yok’ cevabıyla “İnşallah sizler alır, ağız tadıyla da oturursunuz, biz de memnun oluruz” temennisiyle açılışı yaptı.
Sümer, Yenidoğan, Kayabaşı, Turgut Reis, Ziya Gökalp ve Pervane Mahallesi’nde, 111 ile 153 metrekare genişliğindeki 7 evden 4’ü için alıcılar kıran kırana pey sürdü. Bir ara fiyatın daha fazla artışını istemeyen vatandaşın ‘yeter başkanım ne olur artık artırmasın bana hayırlı olsun deyin, bize bir babalık yapın’ teklifi katılımcıları güldürürken Başkan Bekir Yıldız,” Benim kendi malım olan bir ev olsaydı şimdiye çoktan satardım. Sizi de diğer arkadaşları da sevindirirdim. Ama bu evler milletin malıdır. Burada herkesin hakkı vardır. Bunun da hak ettiği bir piyasa değeri var. Milletin bu emanetini ederinin altında bir fiyata satmam” dedi.
Muhammen bedelleri 75 ile 90 bin lira arasında değişen 7 konuttan 4’ü satılırken, kalan konutlar 15 gün içinde salı günleri yapılacak Encümen huzurunda pazarlığa kaldı. Kocasinan Belediyesi, düzenlediği bu konut satış ihalesinden 388 bin TL gelir elde etti.

 



Antika Pazarı

Mondi Home satışa çıktı

Başkan Palancıoğlu çölyak hastaları ile

TBMM’de gündem oluşturdu

E38'den Anneler Günü'nde annelere özel indirim

Pınarbaşı'ya mahalle mahalle tarımsal hizmet

"Hacılar'da taşkın riskini bertaraf edeceğiz"

AB hibesiyle güneş enerji santrali

İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi

Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor

Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti

İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği

Erciyes gündoğumu büyüledi

Öğretmenler 2 gün iş bırakacak

Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı

Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe