Tarih: 06.09.2012 10:59

14. ULUSAL BİOİSTATİSTİK KONGRESİ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, Bioistatistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Kadir Sümbüloğlu ile yurt dışından gelen akademisyenler katıldı.
Toplantıda konuşan Bioistatistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Kadir Sümbüloğlu, Kayseri’de düzenlenen kangreye katılımın çok olmasından dolayı memnun olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Sümbüloğlu, Türkiye’de canlılar üzerinde yapılan çalışmalarda hiçbir zaman Bioistatistik Derneği ile işbirliğinde çalışılmadığını ifade ederek, “Yapılan çalışmalarda ilk olarak bizden bilgi alınabilir. Bu çalışmalar konusunda çok önemli bir adım teşkil edebilir” diye konuştu.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, istatistik verilerinin önem taşıdığının altını çizerek, yapılacak olan çalışmalarda Bioistatistik Derneği’nin katkısının olacağına inandığını söyledi.
Konuşmalardan sonra, kongreye katkıda bulunan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Ticaret Odası ve Özel Dünya Hastanesi’ne plaket verildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —