Güncel
13 Temmuz 2012 - 10:56
Güncelleme: 13 Temmuz 2012 - 10:56

11 MİLYON ÇALIŞANA İYİ HABER

ÖNCEDEN KAZANILMIŞ KIDEM TAZMİNATI KORUMAYA ALINIYOR 11 milyon çalışana iyi haber. Kamuoyunda tartışmalara yol açan yeni kıdem tazminatı sisteminin, 11 milyon çalışanı sevindirecek bir yanı var. Sistem önceden kazanılmış kıdem tazminatları koruma altın

11 MİLYON ÇALIŞANA İYİ HABER

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Yeni kıdem tazminatı taslağında yer alan düzenlemelerden çalışanın kazanılmış haklarının hiçbiri etkilenmeyecek. Ayrıca taslağa göre işveren, çalışanın kıdem tazminatını ya fona taksitle devredecek ya da işçisine ödeyecek.

 

 Kamuoyunda  tartışmalara yol açan yeni kıdem tazminatı sisteminde, 11 milyon çalışanın kazanılmış kıdem tazminatları da koruma altına alınacak. Kıdem tazminatı tasarı taslağına göre, mevcut haklar için çalışanlara iki alternatif sunulacak. Bu alternatiflerden ilkini, birikmiş kıdem tazminatı haklarının fona aktarılması, ikincisini ise çalışanlara ödenmesi oluşturuyor.

 

 Yeni taslakta, kazanılmış kıdem tazminatı haklarına ilişkin düzenlemeye de yer verildi. Taslağa konulan geçici madde uyarınca, yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar çalışanların elde ettiği kıdem tazminatlarında, 1475 Sayılı İş Kanunu’nda yer alan hükümler uygulanacak. Yani bir yıllık çalışma karşılığında bir aylık kıdem tazminatı verilmesine ilişkin düzenleme devam edecek. Örneğin 10 yıllık çalışma süresi bulunan kişiye, 10 aylık kıdem tazminatı ödenecek. Yeni taslakta yer alan düzenlemelerden, kazanılmış hakların hiçbiri etkilenmeyecek.

 

 Aynı geçici maddede, işverenlerle çalışanların kazanılmış kıdem tazminatları için sözleşme yapması da öngörüldü. Taslakta yer alan düzenlemeye göre, işveren ve çalışan anlaşırsa, işveren kazanılmış kıdem tazminatlarının tamamını kıdem tazminatı hesaplarına aktaracak. Aktarma işlemi taksitler halinde de yapılabilecek. Örneğin, işveren bir çalışanına ait 10 bin liralık tazminat hakkını, taksitler halinde çalışanın yatırım hesabına aktaracak. Böylece, işveren emeklilik veya ölüm gibi unsurlar oluşmadan, çalışanın birikmiş kıdem tazminatlarını ödemiş olacak. Yeni reformun yürürlüğe girmesi ile birlikte işverenler, çalışanlarla anlaşırsa kazanılmış hakları yine emeklilik ve işten ayrılma gibi durumlarda ödeyecek. Veya işveren, çalışanın birikmiş kıdem tazminatlarını, maaş ile birlikte ödeme yolunu da tercih edecek. Mevcut sistemde çalışanların sadece yüzde 8’inin kıdem tazminatlarını alabildiği dikkate alındığında, yeni sistemle kıdem tazminatı haklarının büyük kısmının da ödenmesinin yolu açılmış olacak.
Anahtar Kelimeler: 0

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Kurulu’nda Kayseri detayı…

Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yemliha Mahallesi’ne yeni sağlık yatırımı geliyor

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.

Develi’nin eski belediye başkanı hayatını kaybetti

Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Vali Çiçek’ten Nusaybin’deki Türk Bayrağı saldırısına sert tepki

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.

Gram altın 10 bin TL olur mu? İslam Memiş’ten dikkat çeken tahmin

Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.

Okandan’dan sağlık yatırımı açıklaması: 800 yataklı yeni hastane

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kayseri’de ByLock kullanıcısı ihraç emniyet müdürü yakalandı

Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9