Tarih: 13.01.2026 14:08

Melikgazi’de 2025’te nikâh yoğunluğu: 4 bin çift “evet” dedi

Facebook Twitter Linked-in

Melikgazi Belediyesi Evlendirme Şefliği, 2025 yılında yoğun bir nikâh trafiğine sahne oldu. Yenilenerek hizmete açılan Mihrimah Sultan Nikâh Salonu ile Mimarsinan Nikâh Salonu'nda yıl boyunca toplam 4 bin nikâh işlemi gerçekleştirildi.

Özellikle evlilik tarihleri açısından özel anlam taşıyan günlerde nikâh sayılarında dikkat çekici artış yaşandı. 05.05.2025 tarihinde 60 nikâh kıyılırken, 25.05.2025 gibi yoğun talep gören günlerde 40 çift dünyaevine girdi. Bu rakamlarla Melikgazi Belediyesi, Kayseri genelinde en fazla nikâh kıyan belediye oldu.

Modern yapısı ve nezih ortamıyla vatandaşlardan beğeni toplayan yenilenmiş nikâh salonları, evlenecek çiftlerin ilk tercihi haline geldi.

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, evlenen tüm çiftlere mutluluk dileyerek, "2025 yılında çiftlerimizin en özel anlarına şahitlik ettik. Yenilediğimiz nikâh salonlarımız büyük ilgi gördü. 2026 yılında da binlerce nikâha ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi. Başkan Palancıoğlu ayrıca evlenmek isteyen çiftlerin gerekli belgelerle Melikgazi Belediyesi Evlendirme Şefliği'ne başvurabileceklerini hatırlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —