Tarih: 02.01.2026 15:15

Kayseri’de kütüphanelere rekor ilgi: 2025’te 2 milyona yakın ziyaretçi

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Memduh Büyükkılıç'ın "okuyan ve okutan şehir Kayseri" vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği kütüphane yatırımlarıyla büyük bir başarıya imza attı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kütüphaneler, 2025 yılı boyunca yaklaşık 2 milyon kitapseveri ağırladı.

Kayseri'yi öğrenci dostu bir şehir haline getiren Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kurslar, eğitim destekleri ve modern kütüphaneleriyle her yaştan vatandaşa hizmet sunmayı sürdürüyor. Kent genelinde hizmet veren 15 kütüphane, özellikle gençler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

2025'te 346 bin kitap ödünç alındı

Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde 2025 yılı içerisinde toplam 346 bin 215 kitap ödünç alındı. Kütüphanelerin toplam üye sayısı ise 378 bin 649'a ulaştı. Bu rakamlar, Kayseri'de kitap okuma alışkanlığının her geçen yıl daha da arttığını gözler önüne serdi.

Çeyrek milyona yakın basılı kitap

Büyükşehir'e ait kütüphanelerde bulunan basılı kitap sayısı 214 bin 893 olarak kaydedildi. Aynı zamanda kütüphanelerin toplam oturma kapasitesi 6 bin 450 kişi oldu. Donanımlı çalışma alanları, sessiz salonlar ve sosyal bölümlerle öğrenciler için ideal bir ortam oluşturuldu.

Toplam ziyaretçi sayısı 10 milyonu aştı

Sadece 2025 yılında kütüphaneleri ziyaret edenlerin sayısı 1 milyon 893 bin 821 olurken, 2020-2025 (Kasım) döneminde toplam ziyaretçi sayısı 10 milyon 534 bin 233'e ulaştı. Bu süreçte Kayseri'ye 10 yeni kütüphane kazandırıldı.

2025 yılında Mevlana Kütüphanesi hizmete girerken, Altınoluk Kütüphanesi ise açılış için gün sayıyor. Öte yandan Bebek Kütüphanesi Projesi ile çocuklara yönelik kütüphanelerin sayısının artırılması planlanıyor.

Kütüphanelerde ücretsiz hizmetler dikkat çekiyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde;

Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve kültüre yaptığı yatırımlarla Kayseri'yi Türkiye'nin önde gelen okuyan şehirleri arasına taşımayı hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —