Tarih: 12.01.2026 10:39

Kayseri’de FETÖ operasyonu: Çok sayıda şüpheli gözaltında

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Balıkesir merkezli olarak bu sabah eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda toplam 81 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonların Kayseri'nin de dahil olduğu 17 ilde gerçekleştirildiği bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM ve İstihbarat Başkanlıkları ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda; Kayseri'de yakalanan şüphelilerin de örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları, örgütle bağlantılı şirketlerde kayıtlarının bulunduğu ve FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edildi.

Şüphelilerin, örgüt içi hiyerarşik yapıya göre hareket ettikleri, emniyet mensuplarıyla örgütsel görüşmeler gerçekleştirdikleri, örgüt tarafından kodlandıkları ve emniyet personelinin aile, tayin ve sağlık bilgilerine kadar takip edildiği belirlendi.

Kayseri'de gözaltına alınan şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenilirken, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —