Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında pancar üreticilerine yönelik desteklerini sürdürüyor. Bu çerçevede 4. Söküm Avansı ödemeleri tamamlanarak, çiftçilerin hesaplarına toplam 200 milyon 727 bin TL yatırıldı.
Gerçekleştirilen son ödeme ile birlikte Kayseri Şeker'in 2025 üretim yılı içerisinde bugüne kadar çiftçilere aktardığı söküm avansı tutarı 672 milyon 518 bin TL'ye ulaştı. Yapılan ödemelerin, üreticilerin hasat sürecindeki girdi maliyetlerini karşılamasında önemli bir rahatlama sağladığı belirtildi.
Kayseri Şeker yetkilileri, üretimin sürdürülebilirliği açısından çiftçiye verilen desteğin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, avans ödemelerinin planlanan takvim doğrultusunda devam ettiğini ifade etti.
Açıklamada, 'Kayseri Şeker olarak her zaman çiftçimizin yanında olmayı sürdürüyoruz. Yapılan 4. Söküm Avansı ödemelerinin tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz' ifadelerine yer verildi.
Bölge tarımı açısından önemli bir yere sahip olan pancar üretiminde, yapılan ödemelerin üretim ve hasat sürecine katkı sağlaması bekleniyor.