Tarih: 11.01.2026 14:28

Kayseri Şehir Hastanesi’nde Ventilatör ilişkili Pnömoni Eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Şehir Hastanesi ev sahipliğinde, Türk İnfeksiyonları Kontrol Derneği (HİDER) ile hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği iş birliğinde "Ventilatör İlişkili Pnömoni ve Olayda Bütüncül Yaklaşım" konulu eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Fizik Tedavi Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Doç. Dr. Esma Eryılmaz Eren'in koordinasyonunu üstlendiği programa; İlhami Çelik, İbrahim Özcan, Emine Alp Meşe ile çok sayıda branş hekimi katıldı.

Toplantının açılışında konuşan HİDER Başkanı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, hastane enfeksiyonlarının sağlık hizmetleri üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, organizasyona katkı sunan hastane yönetimine teşekkür etti. Program kapsamında Prof. Dr. İbrahim Özcan ve Prof. Dr. İlhami Çelik'e Hitit Güneşi sembolü takdim edildi.

Başhekim Prof. Dr. İbrahim Özcan ise Kayseri Şehir Hastanesi'nin 1800 yatak kapasitesi ve 288 yoğun bakım yatağıyla bölgenin en büyük sağlık merkezlerinden biri olduğunu belirterek, ventilatör kullanımının yoğun olduğu hastanelerde bu tür eğitimlerin hayati önem taşıdığını vurguladı.


Bilimsel program kapsamında gün boyu süren oturumlarda; ventilatör ilişkili pnömoninin epidemiyolojisi, tanısal ve antimikrobiyal yönetişim, çocuk ve yenidoğan yoğun bakım uygulamaları ile enfeksiyon kontrol stratejileri ele alındı. Alanında uzman akademisyenlerin bilgi ve deneyim paylaşımlarıyla gerçekleşen eğitim toplantısı, sağlık çalışanlarına önemli katkılar sunarak sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —