Tarih: 04.02.2026 09:55

İslam Memiş’ten kritik uyarı! Altın, dolar ve euroda sert dalga sürecek

Facebook Twitter Linked-in

Ekonomist İslam Memiş, döviz, altın ve gümüş piyasalarında yaşanan dalgalanmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Piyasalarda sert hareketlerin devam edeceğini vurgulayan Memiş, yıl boyunca özellikle değerli metallerde yüksek volatilite beklendiğini ifade etti.

Dövizde yön arayışı sürüyor

Döviz piyasasına ilişkin değerlendirmelerinde Memiş, kur tarafında şu aşamada net bir hareket alanı bulunmadığını söyledi. Piyasaların görece stabil bir görünüm sergilediğini belirten Memiş, dolar/TL kurunun 43,50, avro/TL kurunun ise 51,63 seviyelerinde işlem gördüğünü aktardı.

Euro/dolar paritesinin 1,18,58 seviyesinde bulunduğunu ifade eden Memiş, kısa vadede 1,17,80 seviyesine kadar geri çekilmenin mümkün olabileceğini söyledi. Bu seviyeden sonra toparlanma beklediğini dile getiren Memiş, 1,17,80 – 1,19,80 bandının yakından izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Ons altında sert satışlar

Altın piyasasına ilişkin değerlendirmelerinde uluslararası piyasalarda sert satışların yaşandığını belirten Memiş, ons altının yaklaşık yüzde 7 değer kaybederek 4.533 dolar seviyesine gerilediğini söyledi. Geçtiğimiz hafta 5.600 dolar seviyesine kadar yükselen ons altında, bu seviyelerden sonra güçlü bir düşüş sürecinin başladığını ifade etti.

Memiş, daha önce 4.000 dolar ve 3.800 dolar seviyelerinin görülebileceğini dile getirdiğini hatırlattı.

"Düşüşler kalıcı olmayacak"

Yaşanan geri çekilmelerin kalıcı olmasını beklemediğini vurgulayan Memiş, hem sert yükselişlerin hem de ani düşüşlerin sağlıksız olduğunu belirtti. Yıl içerisinde ons altında kâr satışları için birçok fırsat oluşacağını söyleyen Memiş, 400–500 dolarlık fiyat hareketlerinin yatırımcılar açısından önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Yıl sonuna doğru yukarı yönlü hareketlerde 5.800 – 5.880 dolar bandının güçlü bir direnç olarak takip edileceğini de sözlerine ekledi.

Gram altında hedef 10 bin TL

Gram altın tarafında da sert geri çekilmeler yaşandığını belirten Memiş, geçtiğimiz hafta 8.057 liraya kadar yükselen gram altının, gün içerisinde 6.867 liraya kadar gerilediğini söyledi. Fiziki altın fiyatının şu an 7.035 lira seviyesinde olduğunu aktaran Memiş, 7.000 liranın altındaki her seviyeyi alım fırsatı olarak gördüğünü ifade etti.

Yıl sonu için gram altın fiyatında 10.000 TL hedefinin devam ettiğini vurgulayan Memiş, bu beklentisinde herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —