Yahyalı ve Kayseri siyasetinin önemli isimlerinden, eski Yahyalı Belediye Başkanı Esat Keskinkılıç hayatını kaybetti.
Acı haber, "Yahyalı Eski Belediye Başkanımız, İhsan ve Abdullah Keskinkılıç'ın babası Hacı Esat Keskinkılıç Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 23 Mayıs Cuma günü, öğle namazına müteakip Yahyalı Cami Kebir'den kaldırılacaktır" ifadeleriyle duyuruldu. Bir süredir tedavi gören Keskinkılıç, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
Merhum Hacı Esat Keskinkılıç'ın cenazesi, 23 Mayıs Cuma günü öğle namazının ardından Yahyalı Cami Kebir'den kaldırılacaktır.
Hacı Esat Keskinkılıç hafızalarda yer edindi…
Hacı Esat Keskinkılıç, 1973–1980 yılları arasında Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde belediye başkanlığı yapmış; ilçenin sosyal ve siyasal tarihinde önemli bir yer edinmiştir. Aslen Kavacık Mahallesi'nden olan Keskinkılıç, uzun yıllar Mustafabeyli Köyü'nde ikamet etmiştir. Belediye başkanlığı döneminde Yahyalı'nın altyapısının ve yerel yönetim yapısının şekillenmesinde etkili olmuş, ilçenin kalkınmasına önemli katkılarda bulunmuştur.
Görev süresinin ardından da halkın hafızasında saygıyla yer etmiş olan Keskinkılıç, Yahyalı'nın yakın tarihine dair kıymetli bilgiler paylaşmış; bu bilgileri bir video serisinde anlatmıştır. Söz konusu videolarda, Yahyalı'nın 1923 sonrası gelişimini ve ilçenin sosyal yapısını kendi ifadeleriyle aktarmıştır.