Tarih: 07.09.2025 12:59
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Mantar Çorbası İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 10 adet mantar
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre sıcak su
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları ince ince doğrayın.
- Ardından mantarları minik minik doğrayın. Bu aşamada dilerseniz mantarlarınızı yıkayabilir, dilerseniz de silebilirsiniz.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak erimesi için bekleyin.
- Eridikten sonra soğanları ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Mantarları da ekleyin ve orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
- Daha sonra unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da suyumuzu ekleyin ve orta ateşte çorbamızı kaynamaya bırakın.
- Çorbamız kaynadıktan sonra altını kısalım ve oda ısısındaki sütü ve karabiberi ilave ederek karıştıralım ve kaynamaya bırakın.
- Son kez tuzumuzu da ekleyin ve karıştırarak çorbayı ocaktan alın.
- Çorbamızın sosu için tavaya tereyağını alın ve eritin.
- Eriyen tereyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdırın ve ocaktan alın.
- Çorbamızı kaselere koyduktan sonra üzerine sosuda gezdirin. Dilerseniz sosu tencereye aktarabilir ve karıştırarak servis edebilirsiniz.
Fellah Köftesi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Karabiber
- Tuz
Sosu için :
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 adet domates rendesi (yazdan hazırladığımız konserve domates rendesi de olabilir)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- Maydanoz
- Tuz
Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?
- Bulgur uygun bir kap içerisine alınarak sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için 10 dk bekletilir.
- Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
- Küçük küçük yuvarlanan bulgurların üzerine serçe parmak batırılarak şekil verilir.
- Bir tencerede köfteler 15- 20 dk kaynatılır.
- Köfteler haşlanırken ayrı bir tencerede domates sosu hazırlanır.
- Haşlanan köfteler sosla birleştirilir.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (küçük boyutta)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?
- Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın.
- Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
- Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
- Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın.
- Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakın. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —