Tarih: 05.09.2025 11:36
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Sütlü Domates Çorbası İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet domates
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Sütlü Domates Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domatesler rendelenir. Ardından tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, tereyağı eritilir.
- Tereyağı eridikten sonra un eklenerek biraz kavrulur.
- Unun kokusu çıktıktan sonra domates salçası eklenir ve biraz karıştırılarak kavrulur
- Rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dakika daha kavrulur.
- 4 su bardağı su eklenerek çırpılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Dilerseniz bu aşamada veya servisten önce çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
- Tuz ve süt eklenerek karıştırılır. Tuz miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Hazır olan çorba ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.
Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte İçin Malzemeler
Misket Köfte İçin ;
- 250 gr dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1, 5 yemek kaşığı pirinç
Bulamak için;
Diğer Malzemeler ;
- 3 adet küçük patates
- 1 orta boy havuç
- 1 çay bardağı beselye (yoksa nohut da olabilir)
- 3 su bardağı kaynamış su
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Terbiyesi İçin ;
- 1 yumurta sarisi
- 1 yarım limon suyu
Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?
- Misket köfte için bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp iyice yoğurun.
- Ayrı bir tabağa unu serpip kıyamdan misket büyüklüğünde toplar yuvarlayın ve unlu tabağa aktarın. Tabağı sağa sola sallayıp köfteleri una bulayın.
- Havucu, patatesi köfte büyüklüğünde yemeklik doğrayın.
- Uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun.
- Havuçları biraz soteleyin, ardından patatesleri de ilave edip beraber biraz daha soteleyin.
- Üzerine 3 su bardağı suyu ilave edip haşlanmış bezelyeyi de koyun. Sebzeler hafif yumuşadığında köfteleri de ilave edin. Ve kaynamaya alin.
- Diğer taraftan yumurta sarisini ve limon suyunu çırpın yemeğin suyundan iki üç kaşık alıp karışıma ilave edin.
- Köftelerde ki pirinçler şişmeye başladığında terbiyesini yavaşça ilave edip karıştırın.
- 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Eğer biraz daha su ilavesi gerekiyorsa su ekleyin.
- En son ince kıyılmış maydanozu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp. 20 dakika dinlendirin.
Mozaik Pasta İçin Malzemeler
- 300 gram petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı/margarin
- 1 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?
- Mozaik pasta için öncelikle margarin veya tereyağını bir tavada eritin.
- Karıştırma kabına eriyen yağı, sütü, şekeri ve kakaoyu alarak içerisinde karıştırın.
- Elde ettiğimiz karışımı, kırılan bisküvilerin üzerine dökün veya tam tersi bisküvileri bu karışımın içine ekleyebilirsiniz. Bu aşamada isteğe göre ceviz, fındık veya Antep fıstığı da ilave edebilirsiniz.
- Daha sonra bisküvileri ezmemeye özen göstererek, iyice karıştırın.
- Baton kek kalıbına streç film alın. Ardından üzerine hazırlanan karışımı dökün.
- Güzelce yaydıktan sonra kalıbın üst kısmını da streç film ile kaplayın. Karışımı streç folyo arasına alarak, elinizle rulo şeklini vererek de hazırlayabilirsiniz.
- Üzerine elimizle hafifçe bastırarak harcın kalıba yerleşmesini sağlayın.
- Servis etmeden önce, buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakın.
- Daha sonra dilimleyerek servis edin.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —