Tarih: 29.08.2025 12:22

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Brokoli Çorbası İçin Malzemeler

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.
  2. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
  4. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.
  5. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin.
  6. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın.
  7. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın.
  8. Son olarak çorbanın süt kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz.

 

Patates Püreli Köfte İçin Malzemeler

Köftesi İçin

Sosu İçin

Patates Püreli Köfte Nasıl Yapılır?

  1. En önce patatesleri soyup ortadan ikiye kestikten sonra yıkayıp süzün ve tencerede haşlanmaya bırakın.
  2. Kıymasını hazır edin. Yoğurma kabı içerisine minicik kıyılmış soğanı, kıymasını, ince doğranmış maydanozu, ve tüm malzemeyi ekleyip elde 3-4 dakika arası yoğurun.
  3. Daha sonra kıymayı yuvarlayıp yuvarlayıp top şeklinde, bir tepside biriktirin.
  4. Daha sonra tavaya yeteri kadar orta ayarda sıvı yağ koyup kızdırın. Ortadan biraz yüksek ayara getirip köfteleri kızartın ve peçete serilmiş tabağa biriktirin.
  5. Haşlanmış patatesi sıcağı ile derin bir kaba alıp hemen üzerine tuz, süt ve tereyağını koyup ezmeye başlayın ve kaşar rendesinide ilave ederek hep bir karışana dek birazcık ezin.
  6. Hemen ardına hiç pütür kalmaması açısından el blendırı ile patatesi ezerek tam püre haline getirip işlemi tamamlayın.
  7. Sonra ister orta boy fırın kabında, ister porsiyonluk küçük kaplarda,, patates püresini eşitçe yayın.
  8. Üzerlerine kızarmış köfteleri dizin. Sosu için yağ ve salçayı kavurun, üzerine göz kararı sıcak su ilave edin, çok sulu yada çok yoğun kıvamda olmamalı, akışkan olması kafidir.
  9. Köftelerin üzerlerine sostan kaşıkla gezdirin. Ve en sona üzerlerine kaşar rendesi serperek önceden ısınmış fansız alt üst ayar 195 derece fırının orta rafında kaşar eriyip biraz renk alana dek pişirin.

Sade Kek İçin Malzemeler

Sade Kek Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekin hamurunu hazırlayın. Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  2. Daha sonra diğer malzemeler süt, sıvı yağ ilave edilir ve tekrar çırpılır.
  3. Kuru malzemeleri kabartma tozu, vanilya ve unu eleyin. Kuru malzemeleri ilave etmekte fayda var. Bu şekilde kabarmış yumuşacık kekler hazırlanır.
  4. Hazırlanan sade kek hamurumu yağlanmış kek kalıbına dökün.
  5. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dk kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Pişirme esnasında ilk 30 dk kapağı açmayın. 30 dk sonrasında da kabarmış ve üzeri pembeleşmiş keki gözlemlemeye başlayabilirsiniz.
  6. Kenarlar kalıptan ayrılmış keki kürdan testini de yaptıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakabilirsiniz.
  7. Fırından aldıktan en az 15 dk kadar sonra ilk sıcaklığı çıkan yumuşacık sade keki kalıptan çıkartabilirsiniz. Sıcak keki kalıptan çıkartırsanız kekiniz parçalanabilir.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —