Tarih: 28.08.2025 13:49
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Mantarlı Tavuk Sote İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk pirzola
- 400 gram mantar
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- 3-4 adet sarımsak
- Kekik, karabiber, pul biber
- Tuz
- Yarım su bardağı sıcak su
Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğranmış tavuk eti tencereye alınır, kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar kavrulur.
- Doğranmış mantar eklenerek tencerenin kapağı tekrar kapatılır, 5 dk. kadar pişirilir.
- Daha sonra sıvı yağ, domates salçası eklenerek 1-2 dk. daha pişirilir.
- Domates sosu, sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuz eklenir.
- Yarım su bardağı sıcak su ilave edilerek 3-4 dk. pişirilir, ocaktan alınır.
Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)
- Tuz
Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
- Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.
- Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.
- Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
- Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
- Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dk daha kavrulur.
- Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
- Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. (Yazının devamında süreler ile ilgili detaylı açıklamayı bulabilirsiniz.
- Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
- Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Mozaik Pasta İçin Malzemeler
- 300 gr petibör bisküvi
- 100 gr eritilmiş margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırın fakat ufalamayın. 4 parçaya ayırmanız yeterli olacaktır. Kırdığınız bisküvileri bir kaba alın.
- Ayrı bir kap içerisine eritilmiş tereyağı, süt, şeker ve kakaoyu karıştırın.
- Bu karışıma bisküvi parçalarını da ekleyerek bisküviler iyice sosa bulanana kadar karıştırın.
- Ceviz kırığını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Karışımı streç filmle kapladığımız borcama boşaltın ve üzerine spatula ile bastırarak iyice kaba yerleştirin.
- Üzerini de streç film ile kapattıktan sonra derin dondurucuya kaldırın. Dondurucuda 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —