Tarih: 27.08.2025 11:40

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Anadolu Çorbası İçin Malzemeler

Terbiyesi için:

Sosu için;

Anadolu Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yıkanmış bakliyatları koyun. Üzerine 5 su bardağı su koyun ve kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın yumuşayana kadar pişirilir. Pişince ayrı kapta terbiyesi için yoğurt un ve yumurta koyup, pürüzsüz olana kadar iyice çırpılır.
  3. Bakliyatlar yumuşadıysa terbiyesinin içine çorbanın suyundan ekleyip karıştırın terbiyeyi çorbaya dökün ondan sonra hemen hızlıca karıştırın çorbanın kesilmemesi önemli. Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırın.
  4. Sosu için; bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı koyup, eridikten sonra ince doğranmış soğanı koyup kavuralım.
  5. En son baharatları ekleyip kızdırın sosu çorbaya döküp 1-2 taşım kaynadıktan sonra damak tadınıza göre tuz ilave edin, ocaktan alın. Tuzu en son eklerseniz kesilme olmaz. Afiyet olsun

Patatesli Ispanak Graten İçin Malzemeler

Patates püresi için

Beşamel sos için;

Üzeri için;

Patatesli Ispanak Graten Nasıl Yapılır?

  1. Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklarınızı doğranmış soğan sıvı yağ ile birlikte kavuralım. Tuzunu pul biberini ekleyip kenara alalım.
  2. Haşlanmış patatesleri ezelim. Tereyağ, tuz ve karabiber ekleyelim güzelce ezelim. Bunuda kenara alalım.
  3. Tereyağı eritip unu ekleyelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım ve sütü ekleyelim. Sürekli karıştırıp kıvam almasını sağlayalım tuz ve karabiberini ekleyelim.
  4. Fırın kabımıza önce patates püresini yayalım.
  5. Üzerine kavurduğumuz ıspanağı serelim.
  6. En üste beşamel sosumuzu dökelim, kaşar rendesini ilave edelim.
  7. 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Portakallı Islak Kek İçin Malzemeler

Keki için;

Sosu için;

Üzeri için;

Portakallı Islak Kek Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
  2. Daha sonra sıvı yağ,un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
  3. Portakalın kabuğunu rendeleyip kek karışımın içine ilave edelim mikser ile karıştıralım.
  4. 26 cm lik kare borcamı yağlayıp karışımımızı eşit bir şekilde yayalım.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt üst fansız ayarda 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
  6. Sosu için; portakal suyu ve şekeri bir kap içerisinde karıştırıp kenara alalım.
  7. Kekimiz piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca yaklaşın 5 dakika sonra portakal suyumuzu dökelim.
  8. 1-2 saat sosu çekmesi için dolapta dinlendirelim.
  9. Kekimizin üzerini hindistan cevizi ve portakal ile süsleyip servis edelim afiyet olsun



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —