Tarih: 25.08.2025 12:07
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Brokoli Çorbası
- 500 g brokoli
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı süt kreması
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?
- Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.
- Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
- Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
- Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.
- Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin.
- Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın.
- Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın.
- Son olarak çorbanın süt kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuklu Sultan Kebabı
- 2 adet yufka
- 400g tavuk göğsü
- 400g tavuk pirzola
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası (Birazını ketçap kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
- 1 adet patlıcan
- Pul biber
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Beşamel sos için:
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Üzeri için:
Tavuklu Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
- Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.
- Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.
- Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
- Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin.
- Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.
- Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.
- Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.
- Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
- Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
- Küçük bir kaseye 4'e böldüğünüz yufkadan serin.
- Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
- Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
- Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
- Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
- 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
- Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.
- Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.
Magnolia Tatlısı
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 4 yemek kaşığı un
- 100 ml krema (yarım kutu)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 paket bebe bisküvisi (yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir)
- 1 su bardağı fındık
- Çilek
Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Magnolianın muhallebisi için uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta ve sıvı kremayı alın.
- Malzemelerimizi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin ve ardından ocağı kapatın.
- İçerisine vanilya ilave ederek karıştırdıktan sonra muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içerisine alın.
- Muhallebimiz beklerken üzerini streç filmle kapatın. Böylelikle üzerinin kabuklanmasını engellemiş olursunuz.
- Diğer taraftan bebe bisküvisi ve kavrulmuş fındığı rondoya alın ve rondodan geçirelim.
- Soğuyan muhallebiyi mikserle iki dakika kadar çırpın. Artık tatlıyı sunum yapacağınız kuplara doldurmaya başlayabilirsiniz. Kupların tabanına ilk olarak fındıklı bisküvi karışımını yerleştirin.
- Ardından kuplarımızın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirin.
- Çilekleri sıraladıktan sonra muhallebiyi kuplara paylaştırın. Muhallebinin üzerini de yine kaşığın arka tarafı ile düzeltin.
- Son olarak muhallebinin üzerine tekrardan hazırladığımız fındıklı bisküvi karışımından yerleştirin. Üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyin.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —