Tarih: 23.08.2025 13:55

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Yalancı Tarhana Çorbası için Malzemeler

Yalancı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Kurusoğanı, sarımsağı,kapyabiberi, yeşilbiber ve soyulmuş domatesi kabaca doğruyoruz.
  2. Sıvı yağ ve tereyağ koyduğumuz tencerede hepsini kavuruyoruz.
  3. Üzerine un ve salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  4. Yoğurdu ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra üzerine suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Ocağın altını kısıp pişiriyoruz.
  6. Pişen çorbayı blenderdan iyice geçiriyoruz.
  7. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatıyoruz.

Tavuklu Sebzeli Şehriyeli Pilav İçin Malzemeler

Tavuklu Sebzeli Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeleri küçük küçük küpler halinde doğruyoruz.
  2. Yağı bir tavada ısıtıp tavukları hafifçe kızartıyoruz.
  3. Ardından soğan ve havuçları ekleyip kavurun.
  4. Biber, mısır, bezelye ve baharatları ekleyip karıştırarak pişirin.
  5. Tavaya arpa şehriyeye ekleyip yaklaşık 1 dakika kavurun.
  6. Sonra sıcak su ekleyip karıştırın.
  7. Arpa şehriye tamamen suyunu çekene kadar karıştırmadan pişirin.
  8. Tamamen suyunu çektiğinde ocağın altını kapatıp 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Deneyeceklere afiyet olsun.

Üç Kaşık Tatlısı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

Üzerine;

Üç Kaşık Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı çırpın şeker içinde çözülene kadar.
  2. Diğer malzemeleri ilave edin pürüzsüz olana kadar.
  3. Yağlanmış kalıba dökün.
  4. Üç kere tezgaha vurup havasını alın.
  5. Önceden ısınmış 180 derece alt üst ayarda 25 dakika pişirin altı ve üstü güzel kızarınca fırından çıkartın.
  6. Şerbetini tatlı fırındayken hazırlayın.
  7. Üç su bardağı soğuk süt ile bir bardak şekeri şeker çözülene kadar çırpın ilk sıcağı çıkan tatlıya dökün hemen hindistan cevizi üzerine serpin.
  8. Soğuyunca dilimleyin servis edin afiyet olsun. En az dört saat soğutun.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —