Tarih: 22.08.2025 12:00

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Evde Et Dürüm İçin Malzemeler

Et sote için;

Pişen ete eklemek için;

Yoğurtlu sosu için;

Soğan salatası için;

Evde Et Dürüm Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa alıp kızdırdırılan döküm tencereye julyen doğranmış etleri alın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Biraz sıvı yağ ve yemeklik doğranan soğanları ilave ederek karıştırın, birkaç dakika birlikte kavurun.
  3. Salça, baharatlar ve tuz ekleyerek bir iki tur beraber pişirin.
  4. Sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Üzerine tereyağında kızdırılan pul biberi gezdirerek karıştırın ve ocağı kapatın. Bu aşamada tencereye lavaşları da koyarak ısıtabilirsiniz.
  6. Soğan salatası için piyazlık doğranan soğanları önce tuz ile ovarak acısının çıkmasını sağlayın.
  7. Ardından birkaç dakika suda bekletip süzerek karıştırma kabına alın.
  8. İnce kıyılmış maydanoz, sumak ve tuz ekleyerek karıştırın.
  9. Daha sonra ızgara fırın tepsisine aldığımız patatesleri 3D Fry ayarında, 180 °C'de 30 dakika pişirin.
  10. Isınan lavaşı tezgaha alın. Üzerine tüm malzemeleri karıştırarak hazırlanan yoğurtlu sostan sürün.
  11. Et, patates kızartması ve soğan salatasından da yerleştirdikten sonra sıkıca sarın.
  12. Tüm lavaşları aynı şekilde hazırladıktan sonra et dürümleri servise hazır. 

Tiramisu Tart İçin Malzemeler

Keki ıslatmak için:

Muhallebisi için:

Tiramisu Tart Nasıl Yapılır?

  1. Tiramisu tart için öncelikle uygun bir kaba yumurtaları ve toz şeker alıp, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikserle çırpın.
  2. Üzerine süt ve sıvı yağı da ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ekleyip mikserle tekrar çırpın.
  4. Kullanacağınız yuvarlak tart kalıbına tereyağı sürüp un serpiştirin.
  5. Hazırlanan hamuru kalıba aktarın. Havasını almak için birkaç kez tezgaha vurduktan sonra kekimizi önceden ısınan 170 derece fırında fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakın.
  6. Sürenin sonunda fırından alınan keki oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.
  7. Muhallebisi için tencereye süt, yumurta sarısı, toz şeker ve unu alın.  Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  8. Muhallebi piştikten sonra daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktararak ılımaya bırakın.
  9. İlk sıcaklığı çıkınca içerisine labne ekleyip mikserle tekrar çırpın.
  10. Keki ıslatmak için ılık suyun içerisine granül kahve ekleyip, kahve çözülünceye kadar karıştırarak sosunu hazırlayın.
  11. Soğuyan keki ters çevirerek kalıptan çıkartın. Hazırlanan kahveli sosu kekin üzerine gezdirin.
  12. Muhallebiyi de kekin üzerine aktardıktan sonra bir spatula yardımıyla yayın.  Ardından mümkünse bir gece buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  13. Servis etmeden önce üzerine bolca kakao serpiştirdiğimiz tiramisu tarifi servise hazır.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —