Tarih: 14.08.2025 11:10
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Beşamel Soslu Patlıcan Musakka İçin Malzemeler
Kıymalı harç için:
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için:
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Patlıcanları kızartmak için;
Beşamel Soslu Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyularak dilimlenir. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Dilerseniz bu aşamada patlıcanların üste çıkmaması için tabak koyabilirsiniz.
- İç harcı için tavaya alınan sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanlar ve sarımsakları kavuralım.
- Pembeleşmeye başladıktan sonra doğramış olduğunuz biberleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavuralım.
- Üzerine kıymayı ekleyelim ve ezerek rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.
- Kıymalar biraz piştikten sonra salçayı ilave edelim. Dilerseniz salça yerine domates sosunuz var ise kullanabilirsiniz.
- Baharatları ve tuzu da ekleyerek harcı pişirelim.
- İç harcımızı hazırladıktan sonra patlıcanlarımızı temiz bez ya da kağıt havlu üzerine alınarak kurulayalım.
- Daha sonra kızdırdığımız sıvı yağda, arkalı önlü çevirerek kızartalım.
- Kızaran patlıcanların fazla yağının süzülmesi için yine havlu kağıt serili bir tabağa alalım.
- Beşamel sosu için, sos tenceresine tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
- Ardından unu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine sütü ilave edilerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırparak pişirelim.
- Beşamel sos koyulaşmaya başladığında karabiber ve tuz ekleyerek karıştıralım.
- Fırın kabının tabanına kızartmış olduğunuz patlıcanları dizelim.
- Üzerine kıymalı harcı aktararak yayalım ve kıymalı harcın da üzerine beşamel sosu dökerek her yerine eşit gelecek şekilde düzeltelim.
- Yemeğimizi önceden ısıttığımız 190 derecede fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda üzerine kaşar peyniri rendesi serperek tekrar fırına sürelim ve 15 dakika daha pişirelim.
- Üzeri kızardıktan sonra fırından alın ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra beşamel soslu patlıcan musakkamız servise hazır. Afiyet olsun.
Nefis Nohut Pilav İçin Malzemeler
- 250 gr haşlanmış dana kuşbaşı et
- 1 su bardağından biraz eksik haşlanmış nohut
- 1. 5 su bardağı baldo pirinç
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tutam tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için
Nefis Nohut Pilav Nasıl Yapılır?
Tenceremize soğanı doğrayıp kavuralım .
Üzerine salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim .
Haşlanmış olan etimizi ve nohutumuzu ekleyelim .Biraz karıştıralım .
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —