Tarih: 24.07.2025 14:55
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Beşamel Soslu Patates İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Beşamel Sos İçin;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin;
- 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Patates Nasıl Yapılır?
- Kabukları soyulmuş patatesleri, ince şekilde halka halka dilimleyin.
- Dilimlenen patatesleri, uygun bir kaseye aktaralım ve üzerine; sıvı yağ, damak zevkine göre tuz, karabiber ilavesini yaparak karıştırın, fırın kabına aktarın.
- Beşamel sos için; tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın.
- Yağlar eridikten sonra, unu ekleyin ve birkaç dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından devamlı karıştırarak süt ilavesini yapın, damak zevkine göre tuzunu, karabiberini ekleyin ve sosu kıvam alana kadar pişirin.
- Fırın kabına almış olduğunuz patateslerin üzerine, hazırlanan beşamel sosu ekleyin ve eşit bir şekilde yayın.
- Patatesleri 190 derecede fırına verin ve üzeri hafifçe kızarana ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
- Son olarak patatesleri fırından alın ve üzerine kaşar peyniri ilavesini yaparak, tekrar fırına verin, peynirler eriyip istediğiniz ölçüde kızarana kadar kısa bir süre daha pişirin.
- Pişen beşamel soslu patatesi dilimleyerek, sıcak şekilde servis edin.
Islak Kek İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzerine;
- Hindistan cevizi veya fıstık
Islak Kek Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak mikser yardımı ile beyazlaşıp köpük köpük olana kadar dakika boyunca çırpın.
- Ardından sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Homojen bir kıvam aldıktan sonra borcamı sıvı yağ ile yağlayın.
- Kek hamurunu borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Sosu için tüm malzemeleri tencereye koyun ve güzelce çırpın.
- Sosu kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatarak bir kenara alın.
- Pişen ve 5 dakika ilk sıcaklığının çıkması için beklenen keki dilimleyin.
- Sosu kekin üzerine gezdirin. Sosu çekmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen ve sosunu güzelce çeken keki dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —