Tarih: 09.07.2025 14:04
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
İçli Köfte İçin Malzemeler
Dışı için;
- 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağından biraz az un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı soğuk su
İçi için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gr kıyma
- 3 orta boy soğan
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım demek maydanoz
- 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)
Kızartmak için;
İçli Köfte Nasıl Yapılır?
- Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
- Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar
- Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
- Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.
- Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
Aşamaları çekemedim çünkü ellerim hamurlu iken fotoğraf makinesini tutamadım. - Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.
Sütlü Domates Çorbası İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet domates
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Sütlü Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domatesler rendelenir. Ardından tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, tereyağı eritilir.
- Tereyağı eridikten sonra un eklenerek biraz kavrulur.
- Unun kokusu çıktıktan sonra domates salçası eklenir ve biraz karıştırılarak kavrulur
- Rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dakika daha kavrulur.
- 4 su bardağı su eklenerek çırpılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Dilerseniz bu aşamada veya servisten önce çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
- Tuz ve süt eklenerek karıştırılır. Tuz miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Hazır olan çorba ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.
- Nefis Sütlü domates çorbası tarifimiz servise hazır. Dilerseniz üzerine krema gezdirerek servis edebilirsiniz.
Krep Tatlısı İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı krema
İçi için;
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvı krema
- 60 g bitter çikolata
- Antep fıstığı
- Fındık
Krep Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kreması için tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı alarak karıştırın.
- Ocağı açın ve karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
- Piştiğinde ocaktan alıp hızlıca soğuması için ayrı bir kaba aktarın.
- Soğuduktan sonra üzerine sıvı kremayı ekleyerek mikserle çırpın.
- Krep hamuru için karıştırma kabına yumurta, şeker, süt, eritilmiş tereyağı, kabartma tozu, tuz ve unu alarak karıştırın.
- Hazırlanan krep hamurundan 1 kepçe kadar alın, az yağlanan tavaya aktararak yayılmasını sağlayın ve arkalı önlü pişirin.
- Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edin.
- Krebi tabağa alın. Ortasına sıkma torbasına aldığımız kremadan sıkın.
- Meyveleri de kremanın üzerine yerleştirdikten sonra krebi sarın.
- Ganaj için sıvı kremayı ısıtarak çikolatayı ekleyin ve eritin.
- Rulo yapılan krebi hazırlanan çikolatalı ganaj, Antep fıstığı ve fındık ile süsleyerek servis edin.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —