Tarih: 30.06.2025 14:19

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Kayseri Yağ Mantısı İçin Malzemeler

Kıymalı harcı için

Tercihen patatesli yapmak isteyenler için

Sosu için

Kayseri Yağ Mantısı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı minicik olacak şekilde doğrayın. Kıyma üzerine baharatlarla birlikte katıp yoğurun.
  2. Hamuru için; yoğurma kabına maya, süt, su ve şekeri alıp karıştırıyor 3-5 dk bekletip un hariç diğer tüm malzemeyi ekleyerek tel çırpıcı işe karıştırın.
  3. 1 kilo unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Sonrasındaki un ilavesini azar azar kıvama göre gerektikçe katın(hamur bı̇razcık ele yapışır şekı̇lde yumuşacık olacak) ve 5-6 dk iyice yoğurun.
  4. Ardına kapatıp ılık yerde 1 saat mayaya bırakın.
  5. Sonra hamuru kabı içinde yoğurup gazını alın 2 eşit parçaya ayırın.
  6. Birini kap içinde üzeri örtülü bekletirken,, birini unlanmış tezgah üzerine alıp elinizle biraz yayın, üzerine un serpin ve merdane ile açıldığı kadar, ince şekilde açın.
  7. Hamurun tam yarısına çay bardağı ile yan yana fazla basmadan iz çıkarın, o kısımlara kıymalı harçtan yassı şekilde koyun.
  8. Hamurun diğer taraf boş yarısını üzerine örtün.
  9. Çay bardağı ağzı ile kesiyor ilk beze açılıp kesilmiş bitmiş hamuru yağlı kağıt üzerinde biriktirin.
  10. Sonra bol kızgın yağda yüksek ateşte arkalı önlü kızartın.
  11. Kalan diğer beze hamurlara tekrar açıp kesmeye devam edin.
  12. Hepsi bitince üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve bol salçalı sos gezdirip kuru nane ve acı pul biber serpip servis edin.

Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

Arası için;

Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için ocağa aldığımız tencerenin içerisine su ve şekeri alın. Kaşık ile çok az karıştırarak kaynamaya bırakın.
  2. Şerbet kaynamaya başladığında Kemalpaşa tatlılarımızı içerisine ekleyin, ara ara yaklaşık 10 dakika da bir karıştırarak pişirin.
  3. Tatlılarınız iyice büyüyüp yumuşadığında tencereyi ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelmesi için Kemalpaşaları uygun bir tabağa alın.
  4. Ardından tatlılardan bir tanesini alarak dikkatli bir şekilde  ortadan ikiye kesin.
  5. Kaymağı bir sıkma torbası içerisine doldurarak tatlının üzerine güzelce sıkın.
  6. Daha sonra Kemalpaşa tatlının diğer parçasını da üzerine kapatın.
  7. İsteğe bağlı üzerine de kaymak sıkın. Tüm tatlılar bitene kadar bu işleme devam edin.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —